Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Harput ile ilgili Kanal Fırat Televizyonu'na önemli açıklamalarda bulundu.

ŞERİFOĞULLARI: HARPUT’UMUZA ÇOK FAZLA DEĞER VERİYORUZ

“Harput ayağa kalkarsa Elazığ ayağa kalkacak” diyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Harput’ta bir koruma amaçlı imar planı yapıldı. Koruma amaçlı imar planının Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmasını bekliyoruz. Onaylandıktan sonra Harput’ta seçim vaadimiz olarak, taahhüdümüz olarak yapmış olduğumuz projeyi hayata geçirebilmek için o projenin, imar planının önce onaylanması lazım. Onaylandıktan sonra da hızlı bir şekilde Harput’u ayağa kaldırmak için projelerimizi hayata geçireceğiz. Harput ayağa kalkarsa Elazığ’ın ayağa kalkacağını defaten vurguladık. Bunu birken daha vurguluyoruz. Harput bizim en önemli değerlerimizden bir tanesi. Harput inşallah ayağa kalkarsa Elazığ’ın da ekonomisi ayağa kalkacak. Turizm noktasında, inanç turizmi noktasında çok önemli bir yere sahip olan Harput’umuza çok fazla değer veriyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: İNŞALLAH HARPUT HAK ETTİĞİ YERE GELECEKTİR

Fethi Ahmet Baba türbesinin bulunduğu alanla ilgili de projelerini anlatan Başkan Şerifoğulları, “Harput’la ilgili, Fethi Ahmet Baba’nın olduğu yer ile ilgili çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlatacağız. Orada aynı zamanda reklasyon alanlarının, ışıklandırmaların ve kurban kesecek yerlerin oluşturulması çalışmaları da hızlı bir şekilde talimatımızla birlikte başlayacak. İnşallah daha sonra koruma amaçlı imar planı onaylandıktan sonra da bedestenimizi yapacağız orada. Harput’ta boş olan arazileri tekrar ayağa kaldırmak için kurumlarımız, STK’larımız, valiliğimizle birlikte harekete geçirerek inşallah Harput hak ettiği yere gelecektir” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ELAZIĞ’I BİZ HARPUT’TAN YÖNETMEK İSTİYORUZ

Eski Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da, Harput’ta bir konak yaptırmış ve “artık Harput’ta kalacağını” söylemişti. Daha sonra Van’a atanan Zorluoğlu’nun ardından Başkan Şerifoğulları da, “Harput’ta inşallah makamımızı oluşturacağız. KUDEB birimimizi oluşturacağız. Elazığ’ın merkezi Harput. Elazığ’ı biz Harput’tan yönetmek istiyoruz. Bu noktada hem KUDEB birimimizin hem de bizlerin makamının orada olması Harput’a göstermiş olduğum değerin kanıtı. Bu noktada başlangıç olarak bunu yapacağız. İnşallah kısa bir süre içerisinde orada hem KUDEB birimimizi hem de makamımızı oluşturarak Harput’ta yaşanan olumsuzluklara hızlı bir şekilde çözüm bulmak aynı zamanda da projelerimizi uygulayabilme noktasında yerinde tespit ve çözüm önerileri noktasında çok önemli olacaktır. Bu noktada çok hızlı bir şekilde inşallah Harput’ta makamımızı oluşturacağız” diye konuştu.

Mekan olarak ise Başkan Şerifoğulları’nın aklında iki yer var…

ŞERİFOĞULLARI: ALTERNATİF İKİ YERİMİZ VAR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Alternatif iki yerimiz var. Sağır Müftü Konağımız vardı. İlk etapta orayı düşünüyorduk. Daha sonra hemen Sağır Müftü Konağı’nın arka tarafında bulunan şu anda KADEM’in kullanmış olduğu bir yer var. Orayı da KADEM yetkililerinden, başkanından, Esra Hanım’dan kendilerinden istedik. Onlarda sıcak baktılar. İnşallah KADEM’in orası olursa bizim için de çok güzel olacak. Makamımızı da, KUDEB birimimizi de orada bir an önce oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL