Elazığ Halk Oyunları bu kez İstanbul’dan gelen Türk Folklor Kurumu Nostalji grubu üyeleri tarafından Harput Kalesi önünde  sergilendi.

1964 yılından beri faaliyet gösteren Türk Folklor Kurumu’nun, 123 kişilik nostalji grubu üyeleri, her yıl gerçekleştirdikleri gezilerini bu kez Elazığ’a gerçekleştirdi.

Elazığ’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Halk eğitim Merkezi,Elazığ Folklor Turizm Derneği, Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği ve Manas Kültür evi mihmandarlığında şehre gelen ekip, Harput’un tarihi yerlerini gezdi.

BULUT: KENDİLERİNE HARPUT GEZDİRİLDİ

Kültür Adamı Şener Bulut, “Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün memurları tarafından Harput gezdirildi kendilerine” dedi.

AKGÜNEŞ: MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ GÖSTEREBİLMİŞSEK NE MUTLU BİZE

Elazığ Folklör Turizm Derneği Başkanı Ziyaeddin Akgüneş, “Harput’ta ağırlamaktan çok memnun olduk. Böyle bir tercih yaptıkları için yöneticilerine, genel sekreterlerine çok teşekkür ediyoruz. Eğer misafirperverliğimizi gösterebilmişsek ne mutlu bize” diye konuştu.

PERK: TABİ BİR MİLLET KÜLTÜRÜYLE VARDIR

Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği Başkanı Mehmet Kemal Perk, “Böyle bir seçim yaptıklarından dolayı onları kutluyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Tabi bir millet kültürüyle vardır. Halk oyunları kültürümüzün temel taşıdır. 1964 yılından beri bu işle iştigal eden, buna emek veren, gönüllü bu dostlara şapka çıkarıyorum. Onlara çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

ATICI: MUTLULUK DUYDUĞUMUZU İFADE EDİYORUM

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, “Kültür şehri olan Elazığ ve Harput’umuzda ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Hepsine hoş geldiniz diyorum. Gerçekten Harput kendine özgü bir kültürü, bir musikisi, folkloru olan ve folklorunda derin zenginliği olan bir il” ifadelerini kullandı.

123 kişilik ekibi Elazığ’da ağırlamaktan memnun olduklarını söylediler.

YÜZBAŞIOĞLU: HARPUT’U VE ELAZIĞ’I GEZMEK İÇİN GELDİK

Türk Folklor Kurumu Genel Sekreteri Remzi Yüzbaşıoğlu, “Şu anda buraya 123 kişilik bir grupla geldik. Bu geleneksel gezimiz her yerde devam etmektedir. Bu dönemde Harput’u, Elazığ’ı ve çevresini gezmek için geldik. Gerçekten çok güzel bir seçim yapmışız. Tarihi güzellikleriyle ve buranın misafirperverliğiyle geldiğimize çok çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

BİLDİK: BÜTÜN ARKADAŞLARA SİZİN HUZURUNUZDA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Nostalji grubuna Elazığ halk oyunlarını öğreten Müslüm Bildik, “1974’den beri oynuyorum. Halen daha oynuyorum. Ben zaten Elazığlıyım. Ama küçük yaşta çıktım. Elaızğ’ı bende birnevi görmeye geldim. Bütün arkadaşlara sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tur başkanı ve dernek üyeleri tarihi kent Harput’ta olmaktan memnun olduklarını kaydettiler. Öte yandan Türk Folklor Kurumu, bu yıl Varna’da gerçekleşen festivalde Türkiye’yi Elazığ Halk oyunları ile temsil etti.

123 kişilik ekibi ağırlan Harput’ta, davul klarnet bu kez nostalji gurubu için çaldı ve delilodan nureye ve dik halaya kadar oyunlar kalenin önünde bir kez daha sergilendi.

VİDEO:

HABER: SITKI TAŞEL