Harput Der Üyeleri, Kaledeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Harput Der Başkanı Kazım Atıcı ve üyeleri, kalede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç’tan bilgiler aldı

Harput Der Üyeleri, Kaledeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Harput ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Atıcı ve üyeleri, tarihi beldenin kalesinde yürütülen çalışmaları yerinde gezip, gördü.

Harput’a çıkan ziyaretçiler, müziksiz de kalmadı..

Dernek Başkanı Kazım Atıcı, Harput kalesinde önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, kazıların tamamlanması ile tarihi beldenin turizminin artacağını söyledi. 

Başkan Atıcı, “Şuan Harput kalemizdeyiz. Özellikle Harput kalemizde bir çok medeniyete ait eserler var. Urartulara ait olan Harput kalesindeyiz. Çalışmalar ile ilgili kazı başkanımız Prof. Dr. İsmail Aytaç’dan kale içinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldık” dedi.

Kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Harput Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, çalışmaların ardından ziyarete açılan alanlarla birlikte kaleye ziyaretçi sayısının da arttığını ifade etti.

Prof. Dr. İsmail Aytaç, “Geçen sene ziyarete açtığımız alanlardan itibaren hem il içi hem il dışı ve yurt dışından daha fazla ziyaretçi çekmeye başladık. UNESCO’nun geçici miras listesinde olan bir Harput’un asil listeye girmesi ile ilgili yapılması gerekenleri konusunda kazıyı üzerimize düşen çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Başkan Aytaç, Harput ile ilgili hazırlanan projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137