Harput Der’de düzenlenen “Gönül Sohbetleri” programında birbirinden usta ses sevilen eserleri seslendirdi kulakların pası silindi. 

Programda İstanbul Çekmeköy Türk Müziği Topluluğu Başkanı ve Koro Şefi Çağatay Atalay, Faslı Bahar Koro Şefi Naci Sönmez, Harput Musikisi’nden Şemsettin Taşbilek, Yalçın Turhan kürsübaşı programının solistleri olarak yer aldı.

BAĞCI: İKİ GÜZEL GURUBU BİR ARAYA GETİRDİK

HARPUT-DER Başkanı Profesör Doktor Eyüp Bağcı, konuklarına geldikleri için minnettar olduğunu dile getirerek, “Bu akşam ki konuklarımız biraz uzak bir yerden misafir oldular. Sağ olsun Şemsettin Taşbilek ve Çağlar hocamızın ekibi Çekmeköy Gönülden Sesler topluluğu bizi ziyaret ettiler, zaten 3 gündür Elazığ’dalar. Birkaç toplantıya katıldılar. Musiki cemiyeti ile beraber birkaç program yaptılar bu akşamda bizi ziyaret ettiler. Hoş geldiler, şeref verdiler. Programımız itibariyle iki güzel gurubu bir araya getirdik. Hem Türk Sanat Müziğinden Naci hocamız burada hem de Harput Müziği var Şemsettin hocamız, Yasin bey burada değerli üstatlarımız ses sanatçılarımız var. Biz aslında burada olmalarından çok mutlu olduk ve burada misafir etmekten şeref duyuyoruz”dedi.

TAŞBİLEK: BİZİM TANITIMIMIZDA BİR EKSİKLİK VAR

Gelen misafirlerin Harput’u çok beğendiklerini ifade eden Harput Musikisi Sanatçısı Şemsettin Taşbilek, Elazığ’a diğer illere olduğu gibi turlar düzenlenmesi gerektiğini söyleyerek, “Urfa, Mardin, Gaziantep hakkında çok yoğun turlar görüyoruz. Buradan değil, ben Bursa’da, İstanbul’da yaşadığım için orada insanlar bu tür topluluklardan senede 3-5 kere yanındaki guruplarla arabalara yer ayırtıp turlara gidiyor fakat bu güzergaha bir şahit oldum şu iki sene içerisinde Harput’tan geçen. Burada bir olay var, bir eksiklik var. Bizim bugün gelen koromuzdaki 20 kişi hâlbuki Harput’u çok beğendiler, tarihi atmosferi. Umduğumuzdan daha güzel aldılar. O zaman bizim tanıtımımızda bir eksiklik var” diye kaydetti.

ATALAY: ELAZIĞ’DAN BEN AYRILIRKEN GÖNÜLDEN SESLERİN GÖNLÜ BURADA KALACAK

Elazığ’dan çok memnun kaldıklarını söyleyen İstanbul Çekmeköy Türk Müziği Topluluğu Başkanı Çağatay Atalay, Elazığ’dan ayrılırken gönüllerinin kentte kalacağını ifade ederek, “Elazığ’dan ben ayrılırken Gönülden Seslerin gönlü burada kalacak. Gerçekten dün akşamda bugünde müzik sever insanlarla bir arada olmak bizim için ayrı bir mutluluk oluyor” açıklamalarında bulundu.

SÖNMEZ: MUSİKİ TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Faslı Bahar Koro Şefi Naci Sönmez, düzenlenen etkinlikte Harput Musikisi için önemli bir müjde vererek, “Bir müjde olarak zaman zaman söylüyorum ama yine ilan edeyim, belediye konservatuarımızın yönetmediği iki gün önce meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi, bugün yarın yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. Üçüncü bölüm olarak Harput Musikisi ve Halk oyunları ayrı bir bölüm başkanlığı olarak yönetmelikte yerini aldı. Bu da Elazığ’ın musiki tarihinde önemli bir dönüm noktası”dedi.