“Harput Diyanet Eğitim Külliyesi” Projesinin Önemine Değinildi

Elazığ ve Harput için en önemli çalışmalardan biri olan “Harput Diyanet Eğitim Külliyesi” projesinin önemi Harput - Der‘de, masaya yatırıldı.

“Harput Diyanet Eğitim Külliyesi” Projesinin Önemine Değinildi

Harput ve Elazığ’ın çehresini değiştirecek ve önemli bir merkez haline getirecek olan “Harput Diyanet Eğitim Külliyesi” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Yapım ihalesi gerçekleştirilen külliyenin önemi Harput Der’ de masaya yatırıldı.

EYÜP BAĞCI “BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇTIR”

Külliyenin Bölge ve Harput için önemli bir kazanç olduğuna değinen Harput - Der Başkanı Prof. Dr. Eyüp Bağcı, emeği geçenlere teşekkür ederek “ Harput Diyanet Eğitim Kulliyesi, Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın desteği ile bu aşamaya gelmiş olması sevindirici. Harput için büyük bir kazançtır. Bölge için büyük bir kazançtır. Orada yatan evliyaların ruhunun şad olması ile çok büyük ve faydalı çalışmadır. Harput halkı da bölge insanı da bunu fazlası ile hak ediyor” şeklinde aktardı.

 YUSUF SARIKAYA “HARPUT’TA OLMASINI DA ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM”

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, yapılacak külliyenin önemine değinerek “ Harput Külliyesi yapım kararı alındı. Yapım da sayın valimizin, belediye başkanımızın ve diğer siyasilerimizin başkanlarımızın özel alakası ile bu hale geldi. Artık temeli ne zaman atılır onu yetkili ve büyüklerimiz bilir. Ben Harput’a ve Harput Mimarisine böyle bir müessesenin kazandırılması çok önemlidir. Harput’ta olmasını da çok önemli buluyorum. Medeniyetimizin ayağa kalkışı Harput’ta yetişen âlimler hocalar vasıtası ile olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Böyle bir şehre böyle bir müessese yakışırdı diyen Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç, Harput bütün medeniyetleri bağrında taşıyan bir şehirdir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Scarface
Scarface - 5 yıl Önce

Fabrika yapın istihdam oluşturun diyanet külliyesi olsa ne olur elazığda olmasa nolur bu gidişle 5-10 sene sonra bingöl bile elazığo geçer biz yerimizde sayar dururuz

SIRADAKİ HABER

banner137