Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle Harput Mahallesi’ne doğalgaz verilmeye başlandı.

Düzenlenen törene Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Aksa Elazığ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Zülküf Turhan, Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Eyüp Bağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Harput mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdikleri törende ilk konuşmayı gerçekleştiren Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Eyüp Bağcı, “Elazığ Belediye’sinin, Valiliğin ve Aksa Doğalgaz Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar sonucunda doğalgazın Harput'a gelmesi noktasında büyük bir onur ve şeref yaşıyoruz. Doğalgaz hizmetinin başta Harput Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TURHAN: “ELAZIĞ’IN TAMAMI DOĞALGAZ’A KAVUŞTU”

Daha sonra söz alan ve görev süresinin dolması nedeniyle Elazığ’dan ayrılacak olmanın hüznü içerisinde olduğunu belirten Aksa Elazığ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Zülküf Turhan, Elazığ’ı teslim aldıklarında 2000 tane kullanıcısı 25 bin abonesi olduğunu, şu an yaklaşık 115 bin tane abonesi ve 105 bin kullanıcısı bulunduğunu ve Elazığ’ın tamamı doğalgaza kavuşmuş durumda olduğunu belirterek şunları söyledi: " Bugün de ülkemiz için ve Elazığ için tarihi ve kültürel önemi olan Harput'a gaz vermenin sevincini yaşıyoruz. Bu manada Casinoslot her zaman desteklerini ve katkılarını bize sunan çok değerli belediye başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: “HARPUT BİR YAŞAM ŞEHRİ OLMALI”

Göreve geldikleri günden itibaren Harput’u bir adım daha ileriye götürmek için gerek kazı ve restorasyon çalışmaları olsun gerek altyapı ve peyzaj çalışmaları olsun Elazığ Belediyesi olarak surekli Harput mahallesi sakinleriyle istişare halinde olduklarını ve hak ettiği değere kavuşturmak için sürekli çalıştıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Harput bizim kadim şehrimiz, kültür şehrimizdir.  Kültürün, edebiyatın, medeniyetin ve sanatın olduğu bir yerde yaşam kalitesinin de artırılması için günün teknolojisine uygun hizmetlerin yapılmış olması gerekmektedir. Bu bağlamda Harput, düne göre çok daha iyi ve ileri bir düzeydedir”

Harput’un yaşam kalitesi açısından daha ileri bir noktaya taşınmasında doğalgazın gelmesinin ayrı bir anlamı olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, “ Harput’taki yaşamı artırarak Harput’u bir yaşam şehri haline getirmeliyiz. Teknolojik imkânların Harput’a getirilmesi Harput’un yaşam kalitesini artıracaktır. Yapımı tamamlanan alt yapı çalışmalarının nihai noktasında Doğalgaz’ın buraya gelmesi çok önemli bir hizmettir. Mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Gaz verme törenindeki konuşmasını kısa süre önce görev süresini dolduran Aksa Elazığ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Zülküf Turhan’a gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek sonlandıran Başkan Yanılmaz, Harput’a doğalgaz verme hizmetinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.