Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti.

Yeni Hizmet Binasının açılışına Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve birçok davetli katıldı.

KALDIRIM: HEM ELAZIĞ İÇİN HEM ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KESİM

Esnaf, toplumun bel kemiği olduğunu kaydeden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Burası hakikatten kendilerine ait güzel bir mekan oldu. Esnafa özellikle bu nezih ortamda, güzel mekanda güzel hizmetler yakışacaktır. Tabi esnafımız toplumun bel kemiği. Alın teriyle kazanç sağlayan ve toplumu gerçekten ayakta tutan bir kesim. Onun için hem bizim için, hem Elazığ için hem ülkemiz için çok önemli bir kesim. Elazığ esnafı da gerçekten temayüz etmiş hem misafirperverliği hem esnafın ilkelerini, değerlerini taşıyan bir kesim. Onun hakkını vererek yapan bir kesim. İnşallah onların ayakta durmasını, onlara finansman imkanı olmasını, iş birlikleri kurulması, daha yeni nesil esnaflık yapmaları noktasında onlar önemli. İnşallah bu yeni dönemle birlikte başkanımızla birlikte bizzat çalışmaları yapılacak” ifadelerini kullandı.

BALIK: BU TÜRKİYE’DE BUGÜN HİÇBİR YERDE YOK

Gerçekleştirilen açılışın sadece bir bina açılışı olmadığını dile getiren Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Bu yanlızca bir bina açılışı değil işin açıkçası. Aynı zamanda esnaflarımızın evi olabilecek. Buradan çok ucuz kredi alabilecekleri, can suyu alabilecekleri bir yer açılışı yaptık. Ben Turan Kurnaz Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şu önemli; açtığınız bir derneği ya da kooperatifi insanların hizmetiyle büyütmek çok önemli. Başkan 6 yıllık bir kooperatif olmasına rağmen 5 yılda 75 milyon liralık büyük bir kredi dağıtıldı. Ki Türkiye’deki en yüksek geri dönüş olan illerden biri de biziz. Bu da bizim esnafımızın da aynı zamanda güvenirliğini, sağlamlığını da gösteriyor bununla birlikte. Bir yüz esnafımız bugüne kadar buradan kredi kullanmışlar. Aylık 0.66 faizle kredi ile. Bu Türkiye’de bugün hiçbir yerde yok. Hiç kimseye 0.66 faizle kredi verilmiyor” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: BİR NEBZE DE OLSA KREDİ ANLAMINDA DESTEK SAĞLAMAK GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Bu güzel binada yeni hizmet binasında esnaflarımıza çok daha güzel hizmetler sunacaktır. Turan başkanımızı biz takip ediyoruz. Turan başkanımız çok çalışkan bir başkan. Hakikatten esnaflarımız için can suyu niteliğinde olan, kredileri oluşturma, hükümetten talep etme, talep ettikten sonra takibini yapma noktasında gayet başarılı bir başkanımız. Bu çalışkanlığı ilimize kredi olarak para olarak dönüyor. Can suyu niteliğinde. Bütün esnaflarımıza uzun süredir para dağıtma ile ilgili çalışmaları var. Ülkemizde ciddi manada bir kriz var. Bu kriz ortamında esnaflarımızı desteklemek, can suyu niteliğinde de olsa bu esnaflarımıza küçük de olsa bir nebze de olsa kredi anlamında destek sağlamak gerçekten çok önemli” dedi.

GÜRGÖZE: YENİ DÖNEMLERİN ÇOK DAHA İYİ OLACAĞINA İNANIYORUZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Açılışını gerçekleştireceğimiz Harput Esnaf Kefalet Kooperatifinin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ticaretin ekonomik olarak biraz zor dönemden geçtiğimiz bir dönemde bu şekilde bir organizasyon hakikatten önemli. Esnaflarımız inşallah bundan sonraki süreçlerde de şimdi de çok daha iyi ticaret yaparak, çok daha iyi işler yaparak hep bütün esnaflarımızın, bütün insanlarımızın yüzünün güldüğü, akşam evine giderken istediği şekilde küçük esnaflarımızın özellikle işlerinin iyi gittiği, iyi iş yaptığı ve evlerine huzurlu gittiği yeni dönemlerin çok daha iyi olacağına inanıyoruz. Açılışı gerçekleştireceğimiz hizmet binasının esnaflarımıza ve kooperatifimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAYRAM: ELAZIĞ ESNAFLARINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

21. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliğine bağlı Harput Esnaf Kefalet Kooperatifi kredi erişim noktasında fiziki yapıda daha güzel hizmet verebilmek için bir iş yeri açtılar. Bir kooperatif açısından güzel bir yer açtılar. Daha güzel bir hizmet verebilmek için Elazığ esnaflarına hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

KURNAZ: BİN 200 ÜYEMİZ İLE AKTİF OLARAK HİZMET VERİYORUZ

Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, “2013 yılında kurulan bir kooperatifimiz Şu an bin 200 üyemiz ile birlikte Elazığ esnafımıza aktif olarak hizmet ediyoruz. Kooperatifimizin amacı Elazığ küçük esnafına hizmet etmektir. Bu hizmet esnasında kooperatifimize ve Elazığ ekonomisine desteklerinden dolayı bütün Elazığ Milletvekillerimize özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü buı kooperatif 6 yıllık bir kooperatif olmasına rağmen Sayın Vekillerimizin hazine kaynaklı kredilerle özellikle Elazığ esnafına verilmek üzere çok büyük esnaf kefaletimize katkıları oldu. Ben bu amaçla özellikle iş yerimizin alımında da özellikle kooperatifime desteklerinden dolayı AK Parti Elazığ Milletvekilimiz Sayın Sermin Balık’a teşekkür ediyorum. Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerine, Sayın Belediye Başkanıma, Sayın bölge birliği başkanımıza, Diyarbakır başkanıma, Muş başkanıma, Bingöl başkanıma, Adıyaman başkanlarıma, bütün başkanlarıma bu katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL