Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Harput’la ilgili oldukça önemli bir açıklama yaptı.

Geçtiğiniz hafta Kanal Fırat Televizyonu’nda Harput konusunun ele alınması ve canlı yayında Harput’un geldiği acı tablonun konuşulmasının ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım harekete geçmiş ve Harput’ta il yöneticileriyle toplantı yapmıştı.

Kanal Fırat canlı yayınlarında dile getirilen bir diğer konu ise Elazığ’a gelen turistlerin Harput’ta Harput yemeklerini yiyememesi bu yemekleri yapıp satan bir yerin olmaması ve Kürsü Başı’nı dinleyecek mekanların bulunmaması olmuştu. Konuyla ilgili izleyicilerden çok sayıda mesaj gelmiş ve vatandaşlar da Harput yemeklerini yiyecek kürsübaşı’nı dinleyecek mekanların olmamasına dikkat çekmişti. Araştırmacı Yazar Sedat Çağlayan da “Zeki Akbıyık ile Gündem” programında bu konuyu gündeme getirmiş ve Elazığ mutfağının Türkiye’nin en zengin ikinci Mutfağı olduğunu söylemişti.

Vali Kaldırım bugün bu konuyla da ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Vali Kaldırım, Harput’ta musiki müzesi, yöresel ürün satış merkezi ve gastronomi evi ve müzesi yapılacağını duyurarak, “İlimiz turizmine büyük değer katacak olan Harput’ta yapımına karar verdiğimiz Musiki Müzesi, Yöresel Ürün Satış Merkezi ve Gastronomi Evi&Müzesi projeleri ile ilgili son değerlendirmeleri yaptık” dedi.