Harput Kalesi Restore Çalışmaları Devam Ediyor

Erol: Harput ekonomik, kültürel anlamda Elazığ’ın işlenmemiş elması. Ümit ediyoruz ki miraslar listesine kabul olur.

Harput Kalesi Restore Çalışmaları Devam Ediyor

Harput Kalesinin restorasyon çalışmaları son hızla devam ediyor. Gürya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğancan Erol, Harput kalesinin restore çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Erol ilk olarak, yaklaşık 17 senelik bir birikimle tarihi eser koruma, projelendirme ve restorasyon üzerine faaliyet gösteren bir firma olduklarını belirterek, Harput kalesinin 2. Etap restorasyon işini üstlendiklerini söyledi.

Erol, yaklaşık 4 bin ile 6 bin metre kare arası sur duvarı örümü ve onarımı yapacaklarını dile getierek, “Çalışmalarımız iki etap halinde devam ediyor. Bir etabımızda Doç. Dr. İsmail Aytaç arkeolojik kazılarımız yapılıyor. Diğer taraftan sur duvarlarının onarımına başlamış bulunmaktayız. Aralık sonu itibariyle projemizi bitirip Elazığlılara teslim etmeyi ümit diyoruz” dedi.

“Harput hem Elazığ için hem Doğu Anadolu için hem de Türkiye için çok ciddi bir referans”

Erol Harput kalesinden de bahsederek şunları söyledi: “Harput kalesinin geçmişi çok önemli. Milattan önce 8. Yüzyılda Urartular tarafından inşa edilmiş bir kare. Yaklaşık 2 bin 700 yıllık bir tarihi var. Urartulardan sonra Persliler, sonra Roma imparatorluğu en sonunda Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı topraklarına katılmış. Birden fazla kültüre ev sahipliği yapmış. Unesco tarihi miraslar listesine yönelik bir çalışma oldu. Gerçekten çok önemli bir çalışma bu. Bu çalışmanın olumlu ve başarılı sonuçlanması hem Elazığ için hem Doğu Anadolu için hem de Türkiye için çok ciddi bir referans. Ekonomik, kültürel anlamda Harput gerçekten Elazığ’ın işlenmemiş elması. Ümit ediyoruz ki miraslar listesine kabul olur. Elazığ, Türkiye çok ciddi anlamda dünya çapında bir temsiliyet kazanır.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 17:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137