Elazığ’ın kalkınması ve gelişmesi ekonomik olarak istenilen seviyelere ulaşmasında hiç kuşkusuz en büyük etken Harput’un turizme kazandırılmasından geçiyor.

Yıllardır Harput’la ilgili birçok proje ortaya konuldu ancak Harput halen daha piknik ve mezarlıklar bölgesi olmaktan bir adım öteye geçemedi.

TUR FİRMALARININ GÖZDESİ MARDİN, URFA, ANTEP OLDU

Ankara’da hatta Fransa’da masaya yatırılan Harput’un Dünya UNESCO kalıcı miras listesine girebilmesi için çalışmalar halen sürerken Harput’un turistik değerleri hızla erimeye devam ediyor.

Mardin, Urfa, Gaziantep gibi birçok şehir değerlerine sahip çıkıp yenileyerek hatta yeni şeyler katarak şehirlerini tur şirketlerinin gözdesi haline çevirirken, Harput’ta bir tur otobüsünün yolu gözleniyor.

HARPUT’A GELEN TUR OTOBÜSLERİ GERİ DÖNÜYOR!

Tablo o kadar acı ki kadim bir geçmişe sahip olan Harput’a gelen tur otobüsleri durmadan geri dönüyorlar. Bu vahim açıklama Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat’tan geldi. Mahalle Muhtarı Polat, Harput’a gelen turistlerin otobüslerinden inmeden Malatya’ya geri döndüklerini açıkladı.

DEMİRPOLAT: HARPUT’A 15 TANE TUR OTOBÜSÜ GELDİ FAKAT İSTEDİKLERİ ŞEYİ BULAMADIKLARI İÇİN MALATYA’YA GERİ DÖNDÜLER

Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Harput Elazığ’ın göz bebeği, bacasız bir fabrikadır. Bunu yetkililere, Elazığ Valimize, Elazığ Belediye Başkanına, 5 Milletvekillerine buradan sesimizi duyuruyoruz. Artık sizden ricamız Milletvekilleri Ankara’dan, Elazığ Belediye Başkanı bir an önce çözsünler. Harput’a 15 tane tur otobüsü gelmiştir ama maalesef istedikleri şeyi bulamadıkları için tekrar Malatya’ya geri dönmüşlerdir. Biz Harput’un hak ettiği yerde, hak ettiği değerde olmasını istiyoruz. Sevgili başkanım, Sayın valim, milletvekillerim; artık icraat zamanı diyoruz” dedi.

DEMİRPOLAT: ELAZIĞ’IN KIRK BABASI, MALATYA’NIN BİR BABASI ETMİYOR

Ben Adıyaman Gerger’de Ebu Üzeyir Hazretlerinin türbesini ziyaret ettim. 24 saat açık orada çay var ücretsiz, lavaboları tertemiz. Malatya’daki Somuncu Baba türbesi yine öyle. Elazığ’daki kırk tane baba Malatya’daki bir Somuncu Baba etmiyor. Sayın başkanımızdan rica ediyoruz. Harput’a bakmamız lazım. Harput’un hak ettiği yerde olması lazım diyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ EL ELE VERİP HARPUT’U BİRLİKTE KALKINDIRMA ZAMANI!

Muhtar Zülküf Demirpolat’ın açıklamasına göre 15 tur otobüsü Harput’ta istediklerini bulamadıkları gerekçesiyle Malatya’ya geri dönüyor.

Şimdi tüm şehir olarak bu acı tabloyla yüzleşmemizin zamanı… Harput’a bir turist daha çeke bilmek için ne yapılması gerekiyorsa tüm yetkililerin şapkalarını önüne koyarak düşünmelerinin zamanı…. Şimdi el ele verip Harput’u birlikte kalkındırma zamanı…