Harput müziğinin güçlü sesi Enver Demirbağ vefatının 8. yıldönümünde kabri başında anıldı.

Anma törenine Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Dast - Bir Bölge Koordinatörü Hayrettin Karakaya, Elazığ Belediyesi Konservatuarı Koro Şefi Naci Sönmez, merhumun yeğeni Asuman Demirbağ, aile yakınları ile sevenleri katıldı.

Merhum Demirbağ’ın anma töreninde konuşan Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, üstadın Elazığ’ın yetiştirdiği değerli bir sanatçı olduğunu ve Harput musikisine önemli değerlerler kattığını aktardı.

Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, musikiye ölümsüz eserler kazandırmış Merhum Demirbağ’ı yeni nesillere tanıtmak için belediye olarak sürekli programlar düzenlediklerini ve üstadın yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunu kaydetti.

Elazığ’ın sanata ve sanatçıya değer veren bir il olduğunu aktaran Karaaslan, TRT repertuarına birçok eser kazandırmış merhum Demirbağ’ı bir kez daha saygı ve rahmetle yâd ettiklerini aktardı.

Dast - Bir Bölge Koordinatörü Hayrettin Karakaya ise kültürümüze önemli katkılar sunmuş değerli sanatçıları unutmayıp hazırladıkları program ve anma törenleriyle yâd den Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti.

Elazığ Belediyesi Konservatuar Şefi Naci Sönmez ise Enver Demirbağ’ın birçok öğrenci yetiştirdiğini ve Elâzığ musikisinin zenginleşmesinde önemli katkılar sunduğunu kaydetti. Merhumun yeğeni Asuman Demirbağ ise amcasını unutmayıp dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür etti.