Elazığ Belediye Konservatuarı Türk Müziği Korosu tarafından kültürel etkinlikler kapsamında “Harput Müziği Konseri” programı düzenlendi.

YANILMAZ: EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ’ımız için şehrin geleceği açısından çok önemli bir kurumu Elazığ Belediyesi bünyesinde hayata geçirdiklerini söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ Belediye Konservatuarı bugün çok güzel bir hazırlık yapmış. Hep birlikte onları dinleyeceğiz. Elazığ’ımız için, Elazığ’ımızın geleceği açısından çok önemli bir kurumu Elazığ Belediyesi bünyesinde yaptık, hayata geçirdik, bitirdik. Bende emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrası artık koromuzun şefleri ile birlikte çalışmalarını en iyi şekilde yürütmesi. Naci hocamı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Çok güzel disiplinli bir çalışmayla Elazığ Belediye Konservatuarı yürütüyor. Elazığ’ımız Harput Musikisi ile dünyada kendine özel bir yer bulmuş musikidir. Bir ayağı Kerkük’te, bir ayağı Azerbaycan’da, bir ayağı Şanlıurfa’da, Van’da, Erzurum’da hasılı dünyanın neresine giderseniz Harput Musikisinin kendisine özel bir yeri var. Bu açıdan bunun belediye bünyesinde ete kemiğe bürünerek devam etmesini de arzu ettik, gerçekleştirdik. Bundan sonrası da inşallah emin ellerde yürümesi” dedi.

SÖNMEZ: BİR BELEDİYE KONSERVATUARI HAYALİMİZ VARDI

Elazığ Belediye Konservatuvarı Koro Şefi Naci Sönmez, “2017 Kasım ayında belediyemizde bir Kültür Danışma Kurulu oluşturuldu. Sayın belediye başkanımız bizleri davet etti. Bizler projemizi ortaya koyduk. Elazığ’da Musiki Cemiyeti, Üniversite Konservatuarı ve Devlet Koromuz hayatına devam ediyor. Bir Belediye Konservatuarı hayalimiz vardı. Bunu teklif ettik ve çok kısa bir sürede başkanımızın talimatıyla bu kurul kararını aldı. Kültür Danışma Kurulu ilk adımını attı. Burada Kültür Danışma Kurulu üyelerimize ve Belediye başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum”diye kaydetti.

Program birbirinden güzel eserlerin seslendirilmesi ile son buldu.