İsmet Paşa İlköğretim Okulu tarafından 2. Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi. Şenliğe öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Harput’ta gerçekleştirilen şenlikte gökyüzü renklendi.

Ailelerin çocuklarıyla keyifli zaman geçirdiği şenlikte 7'den 70'e birçok kişi uçurtmalarıyla gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.

İsmet Paşa İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Saim Özdemir, ikincisi düzenlenen uçurtma şenliğine velilerin çok yoğun katılım gerçekleştirdiğini belirterek, “Amacımız çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya gelmek. Harput gibi tarihi bir yerde kaynaşmak ve sosyalleşmekti. Maalesef ki çocukluğumuzda gerçekleştirilen oyunlarımız günümüzde dört duvar arasında sıkıştırılmış durumda. Çocuklarımızı dijital dünyadan kurtarıp, doğayla buluşturmak bizim en büyük amaçlarımızdan biri. Velilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize, rehberlik servisindeki arkadaşlarıma ve okul yönetimine bizi bu şenlikte destekledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Çocukların büyük heyecan yaşadığı şenlikte yaklaşık 500 öğrenci 500 veli olmak üzere toplam bin kişinin bulunduğunu ifade eden Özdemir, “Sayımız her geçen yıl artıyor. Geçen yıl 750 olan sayımız bu yıl 1000’e ulaştı” diye konuştu.