Pandemi nedeniyle bir süreden buyana yapılamayan satranç turnuvası, normalleşmenin ardından Yakup Kılıç Spor Salonu Satranç Salonunda 48 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

19-20 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Harput Satranç Turnuvasıyla katılımcılar aylar sonra hamle yaparak müsabaka özlemlerini giderdiler.

EREN: KÜÇÜK YAŞTA YAPILAN HAMLELER BÜYÜDÜKLERİNDE OLUMLU ADIMLARI BERABERİNDE GETİRİR

Turnuva ile ilgili olarak açıklamada bulunan Gençlik ve spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, ”Satranç il temsilciliğimizce düzenlenen yaş gruplarını kapsayan Harput Satranç Turnuvası Yakup Kılıç Spor Salonu Satranç Salonunda iki gün süresince devam etti. Bu turnuvada amaç hem gençlerimizin bu alanda yeteneklerini geliştirmek düşünmek, düşünerek hamle yapmak ve rakibinin hamlelerini önceden bilerek adım atmalarıdır, bu bağlamda da özellikle küçük yaş gruplarımızdan itibaren de kıymetli bir branştır. Küçük yaşta yapılan hamleler büyüdüklerinde olumlu adımları beraberinde getirir, ayrıca sabırlı olmayı ve beklemeyi de öğretir. Bir kez daha turnuvaya katılan gençlerimizi kutluyor, il temsilciliğimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.