Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar oldu.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar, İzmir ve İstanbul’da Elazığ’ı tanıtmak amacıyla Harput Senfonisi programı düzenleyeceklerini Kanal Fırat Televizyonu’nda açıkladı.

ÇAĞLAR: 2 FARKLI ŞEHİRDE HARPUT SENFONİSİ ÇALACAĞIZ

Başarılı çalışmalara imza atan Başkan Mehmet Çağlar, “23 Eylül İzmir’de Adnan Saygun Konser Salonu’nda konser için sanıyorum anlaşma sağlayarak resmileştirdik. İzmir Devlet Senfoni orkestrası çalacak. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Kısmet olursa 23 Eylül’de Harput Senfonisini çalacağız. Daha bitmedi. Yine Eylül sonlarında yine İstanbul’da Harbiye Açık Hava’da Harput Senfonisini çalmayı planlıyoruz. Bu sefer Harbiye Açık Hava’yı planlıyoruz. Devasa olsun. Yer yerinden oynasın istiyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAR: ÇOĞU İNSAN ELAZIĞ’I TANIMIYOR

Başkan Mehmet Çağlar, “Çoğu insan Elazığ’ı tanımıyor Şimdi bizim kendi kendimizi tanıtmamız, kendi kendimize Harput’u anlatmamız, kendi kendimize Elazığ yemeklerini ifade etmemiz hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu şehri bizim dışımızdakilere önce Türkiye’ye, sonra dışarıya anlatmamız lazım. Bunu anlatmanın tek yolu bir takım markalarla mümkün. İşte bu markaların en önemlisi Harput Senfonisi. Şimdi altıncı konseri yaptık 2013’ten bugüne kadar. Şimdi bu sene eğer bu iki konseri yaparsak 8 konsere ulaşmış olacağız. Çocuk büyüyor. Bu çocuğu özene bezene el bebek gül bebek yetiştirerek dünya müzik sahnelerine taşımayı amaçlıyoruz. Bunu başardığımız gün Harput’u, Elazığ’ı tanıtma noktasında çok büyük mesafe kat edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.