Harput Musikisine ait eserlerin çok sesli klasik batı müziğine uyarlanmasıyla hayata geçen Harput Senfonisi İzmir’de icra edildi.

Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile Ege Elazığ Dernekler Federasyonu’nun ortaklaşa girişimleri neticesinde İzmir’de gerçekleştirilen program büyük beğeni topladı. Programa İzmir ve Elazığ il protokolünden çok sayıda isim katıldı.

ÇAĞLAR: BU KONSERDE ÇOK BÜYÜK BEĞENİ ALDIK

Konserin açılış konuşmasını Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar yaptı. Çağlar, “Bu konserde çok büyük beğeni aldık. Umarım sizlerde beğeneceksiniz. Bu vesile ile Ege Elazığ Dernekler Federasyonu’na ve onun çok değerli başkanı Sayın Nejat Ak’a bu etkinlikte bizimle beraber oldukları için teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

AK: İZMİR’İN EN GÖRKEMLİ SANAT MERKEZİNDE YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Ege Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Nejat Ak, “Bu sürecin fikir babası Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı kıymetli Başkanım Mehmet Çağlar Abimize çok teşekkür ediyoruz. İlk olarak 31 Mayıs 2013 tarihinde Elazığ’da icra edilen Harput senfoni konserini bugün Ege Elazığ Dernekler Federasonumuz ev sahipliğinde yedinci kez Türkiye’de ve İzmir’in en görkemli sanat merkezinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Ünlü Müzikal Troya’yı da Yöneten Şef Bujor Hoinic’in yönettiği İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın icra ettiği Harput Senfonisi’nde Harput Musikisi’nin birbirinden değerli eserleri tek tek seslendirildi.

Konser vatandaşlar tarafından tam not aldı.

VİDEO