Hem dergiyi hem de vakfın burslarını önemsediğini ifade eden Çağlar, “Bu dergiyi Elazığ başlığıyla bütün Türkiye’ye göndermekten hemşerilerimizle buluşturduğumdan dolayı. Bu dergiyle beraber övünerek ve gururla ifade etmeye çalıştığım bir özellikte 29 yıldır kesintisiz Ankara’ya gelen Elazığlı öğrencilere burs verme olayımız. Buda Türkiye’de bir ilktir. Türkiye’de bizim gibi bu süre içerisinde kesintisiz bu faaliyeti sürdüren başka hiçbir kuruluş yoktur. Biz buna ciddi özen gösterdik” ifadelerini kullanarak şimdiye kadar burs verilen öğrenci sayısının 4 binin üzerinde olduğunu belirtti.  

FURKAN DİLAVER’E RÖPORTAJLARINA DEĞİNDİ

Başkan Çağlar, Kanal Fırat Ekranlarında Sonbaskı programı yapımcısı ve sunucusu ve www.elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver’in Ankara ve İstanbul’da, Elazığ’la ilgili yaptığı röportajlara değinerek, “ Ben Elazığ’ın Türkiye’de yaşayan insanların çoğu tarafından tanınmadığına şahit oldum. Kanal Fırat Televizyonundan bir değer muhabir arkadaş Kızılay’da yaklaşık 50 kişiye çevirerek soru soruyor, ‘Elazığ’ı tanıyor musunuz?’ diyor. Bu 50 kişiden Elazığ’ı tanıyanların sayısı 5-6 kişiyi geçmiyor. Birçoğu tanımıyor, Doğu Anadolu da olduğunu bilmiyor. Buradaki oran bilen kişilerin yüzde 10 mertebesinde olduğunu görüyoruz. Bu çalışma birde İstanbul’da yapıldı. Eminönü’nde yaklaşık 100 kişi çevrilerek soruldu. Orada da maalesef yine yüzde 7-8 civarında kişinin Elazığ’ı tanıdığı ortaya çıktı” ifadelerini kullanarak o röportajların ardından tanıtım günlerini yapma kararı aldıklarını kaydetti.

HARPUT SENFONİSİNİN ÇIKIŞ HİKAYESİNİ ANLATTI

Çağlar, Harput Senfonisiyle ilgili olarak çalışmaları başlatıp, Devlet Opera ve Bale Müdürlüğüne yazı yazdıklarını dile getirerek,“ 19 yıldır inşaatı süren Elazığ’da bir kültür sarayı inşa ediliyor ama 19 yıldır da bitmiyor. Biz bu kültür sarayının biran önce bitmesi için o zamanki Turizm Bakanı ile görüşerek ödenek verilmesini bu sarayın biran önce bitirilmesi için Ankara’da ciddi çabalarımız oldu ve aklımızdan da şu geçti. Biz bu sarayın açılışını Harput Senfonisiyle yapalım” diyerek bu hayalin peşine düştüklerini ve başardıklarını dile getirdi.