Harput Musikisine ait eserlerin çok sesli klasik batı müziğine uyarlanmasıyla hayata geçen Harput Senfonisi Şef Bujor Hoinic’in yönetiminde dinleyenleri büyülemeye devam ediyor.

Bugüne kadar Elazığ’da Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen konserin bir sonraki adresi belli oldu.

Elazığ’da 6 yıl sonra tekrar vatandaşlarla buluşan Harput Senfonisi büyük beğeni topladı. Konser sonrası Kanal Fırat Televizyonu canlı yayınında açıklamalarda bulunan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ve EGE ELDER FED Başkanı Nejat Ak, bir sonraki konserin İzmir’de gerçekleştirileceğini söylediler.

BİR SONRAKİ ADRES İZMİR

EGE ELDER FED Başkanı Nejat Ak, konser sonrası Kanal Fırat’a yaptığı açıklamada “İzmir ve Ege Bölgesi’nde bulunan tüm hemşerilerime müjde vereyim. Ankara Vakfı ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında Harput Senfonisi’ni Ege Bölgesi’nde İzmir’de, tahmin ediyorum 2020 yılında icra edeceğiz” dedi.

AK: 2020 YILINDA HARPUT SENFONİSİNİ İZMİR’DE İCRA EDECEĞİZ

Ege Bölgesi’nde yaşayan Elazığlılara canlı yayında müjdeyi veren Nejat Ak, “Kentine uygun memleketimize uygun bu buram buram türkülerimizi çok güzel eserlerimizi İzmirlilere dinletmekten şeref ve onur duyacağız. Görüşmelerimiz tamamlandı, tekrar görüşme yapacağız ve 2020 yılında Harput Senfonisini İzmir’de icra edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAR: MUTABIK KALDIK İZMİR KESİN!

Öte Yandan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Nejat beyle mutabık kaldık anlaştık, her halükarda gelecek sene, ya son baharda ya da ilkbaharda bu konseri İzmir’de yapacağız. İzmir kesin, onun için İzmir’de Elazığlılarla buluşmayı arzu ediyoruz. Bu keyfi orda Elazığlılara yaşatmak istiyoruz. Sayın başkan bu tür konularda çok açık çok mert, kolektif çalışmayı çok arzu eden, seven bir kişi onun için kendisine teşekkür borçluyum” ifadelerine yer verdi.