Harput’a Konut Yapımı Gündemde

Harput’un eteklerine konut yapılması gündemde. Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, Bakanlar Murat Kurum ve Süleyman Soylu’nun 250 adet konutun dağ eteklerine yapma sözü verdiğini söyledi.

Harput’a Konut Yapımı Gündemde

Elazığ’ın eski yerleşim yeri olan tarihi kent Harput’a konut yapılması gündemde..

DEMİRPOLAT: BAKANIMIZIN 150 İLE 250 ADET ARASINDA BİR EV SÖZÜ VARDI BUNUN MÜJDESİNİ VERDİK

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Çevre Şehircilik ve İçişleri Bakanımızın vermiş olduğu bir söz var? 150 ile 250 adet arasında bir ev sözü vardı. Geçen gün geldiğinde de söyledik. Biz Harput’ta şuanda 5 bin tane ev yapılsa biter mi? Bunu Çevre Şehircilik İl Müdürümüze ve Sayın Valimize söyledik. Sayın Valimiz bunun üzerinde çok iyi durması lazım. Bunun müjdesini verdik. İnşallah lafta kalmaz” diye ifade etti.

DEMİRPOLAT: BU BÖLGELERDE ARSA SORUNU OLMAYACAK

Muhtar Demirpolat’a göre geniş bir vadinin konut imarına açılması gerekiyor, “ Yıldız Bağlarından, cem evinden, askeri hastaneden yukarı komple, anguzu babaya kadar bu bölgeye komple ev yapılması lazım. 100 yıl, 150 yıl yetecek bu bölgelerde arsa sorunu olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2020, 22:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Emre
Emre - 4 yıl Önce

Harika olur. Cam seyir terası da yapılıyor. Yerli ve yabancı turist akın akın cam seyir terasını zaten görmeye gelecekti. Yapılacak konutlar daha çok turistin gelmesini sağlayacaktır. Gelen turistler, cam seyir terasından 4000 yıllık kültürün, sanatın ve tarihin nasıl korunmadığına ve yok edildiğine bakar. Harput'un eteklerinden başlayıp daha da uzaklara dalarak, estetikten uzak, yeşil yoksunu ve beton ormanı Elazığ ovasını izler. Acıkınca da, döşenmesi bile becerilemeyen Arnavut kaldırımlı Harput sokaklarında pıt pıt yürüyerek Harput'un yöresel yemeklerinden Siirt büryan kebabını veya Adana kebabını yemeye gider. Mis gibi turizm.

Kağan
Kağan @Emre - 4 yıl Önce

Harput'a Gokart pisti de güzel olur.Güzel bir AVM de dikilebilir aslında.İnsanlar çocuklarını nereye götürecek?Çocuklar avm istiyor.Kaç yıldan kalmış steril olmayan tarihi görmeye mi götürecek?Yap guzel bi avm millet çocuğunu götürsün.Ya da komple disneyland.Kalenin yerine buz pisti yapilsa peki?Harput'un kot farki da sifira indirilse iyi olur.millet yuruyerek gider hic degilse.Turist murist girmesin bi kere Harput'a ne isi var turistin

NeyseNe
NeyseNe - 4 yıl Önce

Soğuk su kurnazı a bu muhtar

Barıs
Barıs - 4 yıl Önce

Uzum zamandır haberlere çıkmıyordu. Kendini bir bok zannediyor muşmula surat

Şaka Gibi Adam
Şaka Gibi Adam - 4 yıl Önce

Ankuzu babaya kadar ev olmalıymış Muhtara kalsan Kalenin içine de TOKİ evler yapmalı , Kanal Fırat bu adamın saçmalıklarını okuyucusuna izleyicisine haber diye okutup izletmekle ne amaçlıyor anlamış değilim.

Yavuz
Yavuz @Şaka Gibi Adam - 4 yıl Önce

Oraya bir civi bile cakilmamasi lazimken adam gelin buraya beton yapin diyor.. e tabi tarihten sanattan kulturden uzak olunca bir insan boyle oluyor. Adamlar yurtdisinda 60 yillik lokantayi bile sehrin simgesi sehrin tarihidir diye koruyor bunlar 4000 yillik tarihe beton dokuyor. Ne dogaya ne hayvana ne evrene ne tarihe ne sanata ne de kulture sayginiz var. Ahlakiniz da yok. Biktirdiniz!

Muhtar haklı
Muhtar haklı - 4 yıl Önce

Muhtar haklı. Turizm olarak senelerdir hiçbirşey yapılmıyor bari bina yapsınlar. Harput Malatya da olsaydı günde 100 tane tur otobüsü gelirdi. Sıçacak tuvalet bile yok. En güzel manzaralı yeri resturant yapmışlar. Adam gelen gidene iteliyor.

ali2323
ali2323 - 4 yıl Önce

TOKİ kale de yapsın 3+1 olsun bitsin...

Ali
Ali - 4 yıl Önce

Ev yapılsın ama harputun dokusunu bozmasın her yer beton olmasın

tuncay
tuncay - 4 yıl Önce

senerlerdir atıl durumda, inşAllah inşaat yaparak turizmin gözde noktası yapacaklar :)))


SIRADAKİ HABER

banner137