Harputlu Yakup Şevki Paşa Söyleşisi

Avrasya Elazığlılar Derneği’nin gerçekleştirdiği “Harputlu Yakup Şevki Paşa” söyleşisine Atatürk araştırmalar merkezi başkan yardımcısı Nihat Büyükbaş katıldı.

Harputlu Yakup Şevki Paşa Söyleşisi

Başkanlığını Abdullah Şekeroğlu’nun yaptığı Avrasya Elazığlılar Derneği, hafta sonu Atatürk Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı Elazığlı bürokrat nihat Büyükbaş’ı ağırladı.

Dernek tarafından düzenlenen “Harputlu Yakup Şevki Paşa” söyleşisini Atatürk Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat büyükbaş gerçekleştirirken; programa Hakim Ahmet Civelek, Hakim Kadir Nozoğlu, ELFED Derneklerden sorumlu Bşk. Yard. Bekir Döndü BASKİL derneği Başkanı. Murat Elmas, Fındıkzade Elazığlılar Derneği Başkanı Mehmet Demirbağ ve çok sayıda Elazığlı katıldı.

“ANLAM VE MANA TAŞIMAKTA”

Avrasya Elazığlılar Derneği Başkanı Abdullah Şekeroğlu, “İlk kürsübaşı söyleşilerine derneğimizle başlamak üzere karar verdik. İlkinde de bizim için çok mana ve anlam ifade eden milli mücadele kahramanımız Harputlu Yakup Şevki Subaşı paşamızın milli mücadele anılarını, kimliğini ve bu vatan için yaptığı fedakarlıkları anlatmak üzere Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş’ davet ettik” dedi.

“BU GÖREVİ UYGULAMAK İÇİN ANKARA’DAN BURAYA GELDİK”

Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş, “Böyle bir yerde bir Elazığlılar derneği kurmak, bunu yaşatmak sanat adamlarını yaşatmak Abdullah Şekeroğlu hocamızın organizasyonunda burası meydana gelmiş. Bize de bir görev tebliğ etti. Bizde bu görevi uygulamak için Ankara’dan buraya geldik” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137