Jandarma ekipleri Harput'ta büyük bir başarıya imza attı.

Jandarma Harput Mahallesi'nde uzun bir süredir takibe aldığı kişilerin tünel kazıdığını belirledi. 

Yapılan incelemeler sonucunda aylarca kazılan ve yerin metrelerce altına giren tünel tespit edildi.

Tünel içeriden farklı alanlara giderken, kazıda kullanılan aletler de ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, kaçak kazı ile ilgili çalışma yaptı. Jandarmanın yaptığı çalışmada Göllübağ mevkisi Gavur Kayalıkları bölgesinde bulunan sit alanında kaçak kazı yapıldığını tespit etti. Bölgeye gece yarısı pusu kuran jandarma ekipleri, 100 metre derinliğindeki mağarada kaçak kazı yapan şüpheliler A.A. (35), B.U. (42), Ç.S. (34), S.A. (36), H.B.M. (52) ve İ.H.K’yi yakaladı.

Uzun süren takibin ardından jandarma ekiplerinin ulaştığı tüneli Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat görüntüledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan muhtar Demirpolat, “Harput, Göllübağ tarafında definecilerin kazmış olduğu tünel, Jandarmanın güzel ve detaylı bir çalışması sonucu ortaya çıkarılmıştır. Kendilerini yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm Elazığ halkı adına tebrik ediyorum” dedi.

“20-30 METRE KAZMIŞLAR”

 İl Jandarma komutanlığının güzel bir çalışma yaptıklarını söyleyen Demirpolat, "Aylarca üzerinde çalışarak sıkı bir takip ile burada bir mağara şeklinde bunu aylardan belli kazarak aşağı 20-30 metre kazmışlar. Bir tünel halinde ve buralardan aşağısı göz göz odalar halinde. Hakikatten Harput Jandarma ve İl Jandarma komutanlığını biz tebrik ediyoruz.

“TÜNELİN ALT TARAFLARI BAYAĞI VAHİM DURUMDA”

Aşağı bayağı iniyor. Gece yarısı tehlikeli olduğu için aşağılar bayağı bir vahim durumda. Buralar gece vakti tehlikeli. Ne şartlarda buralarda çalışmışlar yapmışlar ne aramışlar bir kayanın dibinde onu da bilemiyoruz. Burada bizi hakikatten onurlandıran, gururlandıran Jandarmamızdır. Jandarma komutanımızdan, Alay komutanımızdan, özellikle de bunun yanı sıra Harput’ta bulunan karakol komutanımızdan ve uzman arkadaşlarımızdan herkesten Allah razı olsun. İyiki varsınız. Sizlerle Harput daha güzel, daha güvenli bir hale geldi.

“BİZLER SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Dualarımız sizlerle, sevgilerimiz sizlerle. Allah sizlerden bin kere razı olsun. Buralar gerçekten vahim bir durumda. Kazmışlar jeneratörle, hiltilerle yani bayağı burada aylarca bir çalışma yapılmış. Burası 30 metre ilerliyor. Başta Alay komutanımızdan ve Karakol komutanımızdan Allah razı olsun. İyiki varsınız. Sağ olun var olun. Allah bin kere razı olsun” şeklinde konuştu.