Türbeler tek tek gezilip, dezenfekte edildi.

Vatandaşların en fazla yoğunluk oluşturduğu muhtarlık ofisi de dezenfekte edilerek, daha hijyenik bir hale getirildi.

Vatandaşların hafta sonları daha fazla ilgi gösterdiği tarihi belde Harput’ta bulunan türbelerin içi ve çevresi dezenfekte edildi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri amacıyla türbeler köşe bucak temizlendi.

KARATEPE: YAZ AYLARINDA BURADA HAREKETLİLİK OLDUKÇA FAZLA

Biyodes Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karatepe, “Harput’ta dergahları, kabirleri ziyaret ettik. Bu hafta biz dezenfekte ettik. İnşallah bundan sonra da periyodik aralıklarda yine ihtiyaç duyulan zamanlarda yine Biyodes olarak gelip ilaçlayacağız. Dezenfekte edeceğiz. Çünkü yaz aylarında burada hareketlilik oldukça fazla. Çok yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle şu son dönemde de covidin hızla arttığını gözlemliyoruz. Bundan dolayı da gelen vatandaşlarımızın mağdur olmaması ya da kabirlerde ya da dergahlarda herhangi bir hastalık kalıntısı bırakmamaları açısından biz bu dezenfektasyonu Biyodes olarak üstlendik. Periyodik aralıklarla yapacağız. Sayın muhtarımızla birlikteyiz. Onların da gözetiminde bu çalışmamızı yaptık. İnşallah talep ettikleri sürece de gelip bu dezenfektasyon çalışmamızı yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT: 10 GÜNDE BİR BURAYA SIK SIK GELİYORLAR

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Zaman zaman Elazığ Belediyesi, zaman zaman Biyodes Mustafa Bey’in firması ilaçlıyor. Müdürüne çok teşekkür ederiz. Her ardağımızda hemen koşa koşa bizim için türbeler çok önemli, Allah dostları bizim için çok önemli dediğine şahit olduk. Allah razı olsun, Rabbim hayırlarını kabul etsin. Çünkü virüs çıktı çıkalı devamlı Harput’ta haftada ya da 10 günde bir buraya sık sık geliyorlar. Biz bu anlamda Harput halkı olarak, Harput muhtarı olarak, Harput halkı adına Mustafa Bey’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.