Gün içerisinde Elazığ’ın köylerinde etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde merkezde de hakim oldu.

Kar yağışı Harput’ta da etkili oldu.

Kar yağışına Harput’ta yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadılar, yolda kaldılar.

Yolda kalan vatandaşlarına imdadına ise her şartlarda görevlerinin başında olan kahraman Jandarma ekipleri yetişti.

Harput’ta kalan arabaların yardımına giden Jandarma Ekipleri, araçların lastiğini değiştirdiler, zincir taktılar ve araçları itelediler.

Öte yandan Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de Harput Mahallesi’nde kar temizleme çalışmalarına başladılar.

Elazığ Belediyesi ekipleri  Fatih Ahmet Baba Türbesi güzergahından itibaren kar temizleme çalışması yaptılar.

DEMİRPOLAT: GECE SABAHA KADAR DURMAK YOK

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat da yapmış olduğu açıklamada, “Harput’ta lapa lapa rahmet yağıyor, kar yağıyor. Harput beyaza büründü. Kanal Fırat Televizyonu izleyicilerine buradan selam olsun. Burada karla mücadele ekipleri Elazığ Belediye’miz burada bir çalışma yapıyor. Allah razı olsun. Fatih Ahmet Baba güzergahından itibaren çalışmalara başlandı. O tarafta kar vardı. Belediyemiz gecemin bu saatinde her tarafı açıyor. Ekipler burada. Fen İşleri Ekibi burada. Allah kendilerinden razı olsun. Yolda güzel bir kar çalışması var. Ama güzel bir rahmet yağıyor. Gece sabaha kadar durmak yok. Yolları temizlemeye devam. İnşallah umduğumuz gibi gece yarılarına kadar kar yağar diyoruz. Lapa lapa çünkü barajlar bomboş. Vatandaş, köylüler su bekliyor. Rahmet yağıyor. Sevinçliyiz. Bu yüzden herkese selam olsun, saygılar olsun” ifadelerini kullandı.

VİDEO