Harput’taki Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde Ayin Düzenlendi

Her yıl Ağustos ayında Kutlanan Meryem Ana Yortusu, Elâzığ’da da Harput’ta bulunan tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde kutlandı. Üzüm bayramı olarak da bilinen ayine yurt içi ve yurt dışından birçok vatandaş katılırken, Türkiye’nin birliği ve yaşadığı ekonomik sıkıntıdan bir an evvel kurtulabilmesi içinde dua edildi.

Harput’taki Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde Ayin Düzenlendi

Mumlar yakıldı, dualar edildi, ilahiler okundu.

Her yıl Ağustos ayında kutlanan Meryem Ana Yortusu, Elazığ'da düzenlenen bir ayinle Harput’ta bulunan 1850 yaşında Meryem Ana kilisesinde kutlandı.

Hristiyan Âlemi, 15 Ağustos'u Meryem Ananın ruhen bedenen göğe yükselişi bayramı olarak kutluyor.

Elazığ'da da yüzlerce kişi, Meryem Ana Kilisesinde düzenlenen Ayine katıldı.

“HEP BİRLİKTE DUACIYIZ”

Üzüm Bayramı olarak da kabul edilen ayinde İshak Tanoğlu, “Bugün bütün dünyada kutlanan Meryem Ana Bayramını burada da kutluyoruz. Bu klişesin bu duanın, hepimiz Allaha dua ediyoruz. Birliği, beraberliği, bereketi dünyamıza ülkemize Harput’a istiyoruz. Bugün ayriyeten üzümler üzerine bereket duası okundu. Bugün ülkemiz ekonomik sıkıntı içindedir. Meryem ananın ve tanrının bereket dualarını ülkemizin bu ekonomik sıkıntılarından çıkması için sıkıntılı durumun insanların üzerinden kalması için ülkemizin ve ekonomimizin bereketli olması için bugün de duacıyız. Allah’ımıza bizim üzerimizdeki bu negatif durumun pozitif duruma çevrilmesi için hep birlikte duacıyız”dedi.

BU ÜLKECE HEPİMİZ BÜTÜNÜZ”

Yurt içinden ve dışından katılımın olduğu ayinde, birlik ve beraberlik mesajları verilerek, “15 ağustos 2018 Çarşamba günü Meryem Ana Kutlama günüdür. Meryem Ana’nın intikal bayramı her yıl düzenli olarak bütün dünyada kutlandığı gibi bugünde Elazığ Harput’ta kutlanıyor. Bugün biz Meryem Ana gününü her ne kadar kutladıysak ta insanların sağlığı, bölgemizin ülkemizin huzuru ve esenliği için dua ettik. Son günlerde cereyan eden bu politik olaylarda ekonomi konusunda da hükümetimizin cumhurbaşkanımızın başarısı için, ekonomimizin tekrar canlanması için bizde dua ediyoruz. Bu ülkece hepimiz bütünüz. Vatandaşlık ülkesi hepimiz için geçerlidir. Biz hepimiz bu memleketin ülkenin esenliğini ve iyiliğini düşünüyoruz” denildi.

Ayin katılımcılara okunmuş üzüm ve lokma ikram edilmesi ile son buldu.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137