Harput’un, Dünyanın İlk Metaverse Kenti Olduğu İlan Edildi

TRT’de yayınlanan Pelin Çift ile “Gündem Ötesi programında Harput’un Dünyanın ilk Metaverse Kenti olduğunu ilan edildi.

Harput’un, Dünyanın İlk Metaverse Kenti Olduğu İlan Edildi

Dünyada metaverse teknolojisi ile ilgili tartışmalar henüz başlamamışken bundan 4 yıl önce Metaverse projesini geliştirmeye başlayan ve bu konuda çalışmalar yapan Roof Stacks şirketinin kurucusu ve CEO’su Burak Soylu, geçtiğimiz yıl Harput’ta arttırılmış gerçeklik tabanlı metaverse uygulamasını hayata geçirmişti.

Roof Stacks şirketinin Kurucusu ve CEO’su Burak Soylu TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gündem Ötesi programının konuğu oldu. Burak Soylu programda Dünyada AR tabanlı çalışan ilk Metaverse olma özelliği taşıyan “GoArt Metaverse’’yi tanıtarak Metaverse dünyası hakkında merak edilenleri cevaplandırdı.

HARPUT DÜNYANIN İLK METAVERSE KENTİ OLDU

Roof Stacks CEO’su Burak Soylu ayrıca yaptığı arge çalışmaları sonucunda Harput’ta arttırılmış gerçeklik tabanlı metaverse uygulamasını hayata geçirdiklerini ve Harput’un Dünyanın ilk Metaverse Kenti olduğunu ilan etti. Böylelikle Türkiye’nin metaverse alanında globalde öncü bir rol oynaması bekleniyor.

Türkiye’nin teknoloji alanında artık yeni bir ulusal kimliğe sahip olduğunu belirten Soylu, “Evrensel olmadan milli fayda sağlayamayız.Türkiye yakın gelecekte dünyanın en büyük 10 teknoloji şirketinden birini çıkarabilecek güçte bir ülke, biz de bu hedef için çalışıyoruz ve oyun kurucu olmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu. GoArt’ın bu anlamda önemli bir milli kazanım olduğunu söyleyen metaverse girişimcisi ‘’İcra Eden düşünenden üstündür,yakın gelecekte G7 ülkeleri yerine meta evrende M7 ülkelerini konuşacağız ve inanıyorum ki Türkiye o aktörlerden biri olacak’’ dedi.

Programın son bölümünde üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtlayan genç girişimci geleceğin mesleklerinin neler olacağı hakkında bilgiler verdi. Dijital dünyada içerik üretmenin önemine değinen Soylu, “İcat çıkarma sözünün aksine icat çıkarmalı ve bunu dünyaya ihraç etmeliyiz, bunu yapacak insan kaynakları gücümüz var” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2022, 12:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığ23
Elazığ23 - 2 yıl Önce

Ya mümkünse bu vatandaş elazığ ile ilgili konusmasın vermiş oldukları dedikodu ve zarar zaten haddinden fazla tolga ağar abisi ile yürüdüğü yol zaten yol değil çöl yakında vekil adayı olup elazığ a bir bela olarak geri gelir

Zülfikar
Zülfikar - 2 yıl Önce

Dünyanın ilk Metaverse Kenti olduğu ilan edilse ne olur edilmese ne olur. Harput'un görünmeyen yüzü hemen arka tarafları yıllardır susuzluktan çölleşmiş. Siz önce hayat emareleri yok olmaya yüz tutmuş bu bölgelerin su problemini çözün.

Gakgoart
Gakgoart - 2 yıl Önce

Elazığda ülkemizin en mikroferahse kentidir.

Zangoç  tırtıryan
Zangoç tırtıryan - 2 yıl Önce

Hadi beee yobaz olmasın.

gagko
gagko - 2 yıl Önce

harput kent mi lo

aeuei
aeuei - 2 yıl Önce

Metaverse ile sanal dünyada tapu alıyor küreselciler.

Mustafa
Mustafa - 2 yıl Önce

Eski HARPUT olaydı

Gakkom
Gakkom - 2 yıl Önce

Yobazmi


SIRADAKİ HABER

banner137