24 Ocak’ ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremle birlikte şehrin birçok noktasında binalar hasar aldı birçok bina ise hasarlı olması nedeniyle yıkıldı.

GÖZVUR: BU BİNA ÇOK İŞLEK BİR CADDEDE BULUNUYOR

İcadiye Mahallesi’nde bulunan orta hasarlı binanın yıkımı halen gerçekleşmediği için ve işlek bir cadde üzerinde olması nedeniyle tehlike arz ettiğini belirten Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, “Bu binamızın daha önceki yılarda da bir tahribat halleri vardı. Tehlike arz ettiğini her zaman da biliyorduk, söylüyorduk. Tabi bu depremden 6 ay sonra bina sakinleri orta hasarlı bina; ağır hasar değil. Ağır hasar olsaydı özel idare hemen bunu yıkacaktı zaten. Apartman sakinleri bir müteahhit arkadaş ile anlaştıklarını ifade ettiler. Geldiler, baktılar. Belediyeden işlemlerini yaptıklarını söylediler. Tabi yaklaşık 4-5 aydır burası bu şekilde tehlike arz ediyor. İçinde herhangi bir olumsuzluk olacağından biz şüphe ediyoruz. Allah muhafaza girenin çıkanın haddi var hesabı yok. Artık burası çok işlek bir caddemiz hastaneden dolayı. Hurdacılar oradan bir şey söktükten sonra aşağıya sürekli taşlar düşüyor. Dün itibariyle de burada bir vatandaşımızın tam önüne taş düştü. Geçmiş dönemlerde de oldu. Ama şimdi daha çok tehlike arz ediyor şu anda. Tabi buranın bir müteahhit yükleyici firmanın olduğunu ifade ettiler. Kimdir bilmiyoruz. Bu şekilde kalmasından dolayı hakikatten mahallemiz ve sakinleri çok tedirginler. Burada oturan herkes çok tedirgin. Her gün bize geliyorlar muhtarım ne yapacağız diye. Benim kendi şahsımda yapabileceğim bir şey yok. Yetkililer bunu sizlerin aracılığınızla duyarlarsa en kısa sürede yardımcı olurlarsa çok memnun oluruz. Buranın biz çözümüne ulaşmasını istiyoruz. Ana cadde, çok işlek bir yerimiz İleride olumsuz bir şeylerin olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖZVUR: MÜDAHALE ETSELER BİZ DE ÇOK MEMNUN OLACAĞIZ

Mahalle Muhtarı Gözvur, “Telekom’un kablolarının hepsi sarkmış vaziyette. Burası tahribat olmuş. Ne yapacaklar? Hurda toplayıcıları bu kabloların hepsini çekecekler. Ve bugünümüzde de çocuklarımız eğitimini internet üzerinden yapıyorlar. Bir eğitim eksikliği olacak çocuklarımızda. Niye? İnternet yok olacak. Ki bizimde büromuzun da muhtarlık ofisimizin de interneti gidiyor. Bundan da sıkıntımız var Telekom’dan yana. Şu anda tahribat var gelip kendileri bir önlem alırlarsa çok memnun oluruz. Bunu da iletiyoruz yetkililere. O binamız tahribat aldıktan sonra Telekom’a ait olan pano. O binada tahribat olduktan sonra altında kalacaktı. Gelip de bunun çaresini aramıyorlar. Bize sağ olsun Telekom’daki yetkililere söyledik geldiler. Kendilerine yer tayin edildi, yapıldı, o sorunda çözüldü. Çünkü bayağı internetsiz kaldı mahalle sakinlerimiz. Sağ olsunlar hemen anında müdahale etseler biz de çok memnun olacağız. Mahalle sakinleri de bu sıkıntılardan kurtulacaklar” şeklinde konuştu.

VİDEO