Görüntüler Yeni Mahalle Tahsildar Kasım Yıldız Sokak’tan…

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrasında ağır hasar verilen binanın yıkımı gerçekleşirken; yan apartmana zarar verildiği iddia edildi.

Ağır hasarlı binanın yıkım işlemi gerçekleşirken, yan tarafta bulunan 4 Katlı Ünlü apartmanında duvar, kolon ve kirişlere zarar verildiği görülüyor.

ÖZTÜRK: MAĞDURİYET BÜYÜK

Apartman sakinlerinin Avukatı Fatih Adnan Öztürk, “Müvekkillerimizin binasına bir yükleme durumu gerçekleşti, hasar durumunda bir değişiklik gerçekleşti. Deprem dolayısıyla az hasarlı olan binamız şu an ağır hasarlı olarak görülüyor. Bu nedenle bizde hukuki süreci başlatmak adına müvekkillerimizi yalnız bırakmadık. Şu an onlarla beraber süreci yürütmekteyiz. Bu nedenle gereken her şey yapılacak. Mağduriyeti gidermek adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şu an büyük bir mağduriyet yaşanmakta. Çünkü insanlar binanın içerisinde Allah’tan ki değillerdi. Binanın içerisinde de olabilirlerdi kaza anında. Ama şu an içeride eşyaları kalmış durumda. Birinci katta öğrenci arkadaşlarımız bulunmakta. Onların eşyaları yine içeride kaldı. Bu binanın üst katı tripleks alt diğer iki kat dubleks şeklinde. Onlarda lüks bir yaşam içerisindeyken şu an kış şartlarında herhangi gidecek bir evleri bulunmamakta. Bu nedenle mağduriyet büyük” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: GEREKEN YAPILACAK BİZİM TARAFIMIZDAN

Adnan Öztürk, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelip incelediler. Onlardan çıkacak raporu bekliyoruz. Bizde yine bu süreçte hukuki süreci başlattık. Elazığ adliyesinde bugün gereken işlemler başlatıldı tarafımca. Bakalım artık bundan sonra yine gereken yapılacak bizim tarafımızdan” şeklinde konuştu.

ALTUNBAŞ: AĞIR HASAR MEYDANA GELDİ

Ünlü Apartmanı Sakinlerinden Mehmet Altunbaş ta, “Evden çocukları aldırdım, boşalttırdım. Bana doğru haber bile verilmedi. Arkadan takip ediyordum olayı. 6-7 metre uzakta duruyordu. Tam yıkım araçları nasıl vurduysa hemen 3-4 kat birden benim evin üstüne çöktü. Çökme yapınca bir kasma oldu. Kasmada benim 3 katımın ana taşıyıcı kolonlarının 3’ü birden hasar gördü. İçeride ağır hasarlar meydana geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden arkadaşlar geldi. Dediler ki; burada durmayın içeriye girmeyin çok riskli. Her an yıkılabilir. Buradan çıkın. Eşyalarımızın hepsi içeride duruyor. Ailece mağdur olduk. Buradan yetkililere, valime, belediye başkanıma, başka tüm yetkili amirlerime buradan sesleniyorum. Bize her yerden yardımcı olsunlar. Evimizde yok. Kanal Fırat Televizyonu’na Teşekkür ediyorum” dedi.

ALİ ALTUNBAŞ: YETKİLİLERDEN KARDEŞİME YARDIMCI OLMALARINI İSTİYORUZ

Mehmet Altunbaş’ın kardeşi Ali Altunbaş ta, “Şu an yalnız yetkililerden kardeşime yardımcı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Apartman sakinleri de yıkım sürecinde yaşadıklarını anlattı.

VİDEO