Elazığ’da 24 Ocak Cuma günü meydana gelen depremin ardından 23. Bölge Elazığ Eczacılar Odası Genel Sekreteri Ecz. Doruk Ziya Okubay SGK Genel Müdürlüğü’nün başlattığı uygulama ile ilgili yazılı açıklama bulundu.

Okubay, deprem nedeniyle hastaların zorluk yaşamamaları için Elazığ’da nöbetçi eczanelerin sayısını arttırdıklarını ifade ederek ilaçlarını temin edebilecekleri konusunda açıklama yaptı.

“VATANDAŞLARIMIZIN İLACA ULAŞMASI NOKTASINDA HİÇ BİR ENGEL YOK”

23. Bölge Elazığ Eczacılar Odası Genel Sekreteri Ecz. Doruk Ziya Okubay'ın yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikle şehrimizde meydana gelen 6.8 şiddetinde deprem sonrasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta devletimiz olmak üzere depremin olduğu ilk andan itibaren ülke genelinde yardım seferberliği başladığını ve yaraların hızlıca sarıldığını ifade etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımıza SGK genel müdürlüğü tarafından başlatılan bir uygulamayı duyurmak istiyorum. İlimizde meydana gelen deprem nedeniyle ilimizde yaşayan hastaların reçetelerinden yüzde ve muayene ücretleri alınmamaktadır. Ayrıca hastaların elinde ilaç olup olmadığına bakılmaksızın ödenme koşullarına uygun olarak reçete edilip medula sistemine işlendiğinde ilaç ödemesi yapılabilmektedir”

“NÖBETÇİ ECZANE SAYISINI 5’E ÇIKARDIK”

Okubay, “Yaşanan bu süreçte Elazığ Eczacılar Odası olarak deprem gecesi acil karşısında bulunan tüm eczanelerimizi açtırarak vatandaşlarımızın ilaca ulaşma noktasında yardımcı olduk. Cumartesi ve Pazar günleri için ilimizde 4 olan nöbetçi eczane sayısını 5’e çıkardık. Deprem nedeniyle evine giremeyen ve ilaçlarına ulaşamayan hastalarımızın istedikleri eczanelerden ilaçlarını ücretsiz alabilmelerini sağladık”

“1 ECZANE AĞIR HASARLI 12 ECZANE HAFİF HASARLI”

Ziya Okubay, “Tüm meslektaşlarımızın ulaşarak evlerinde ve eczanelerinde hasar olup olmadığı hakkında bilgi aldık ve yetkililere durumu ilettik. Son olarak Elazığ Valiliğinden ve AFAD yetkililerinden bilgi alarak acil ihtiyaç olan 100 adet tüplü ısıtıcı sobayı acil uçak kargoyla şehrimize ulaştırarak AFAD yetkililerine teslim ettik. Sürecin başından bugüne kadar konu ile ilgilenen tüm devlet yetkililerimize, Türk Eczacıları Birliği başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve merkez heyeti üyelerimize, Bölge eczacı odalarımıza ve eczacı oluşumlarına, İlimiz Milletvekili Sermin Balık hanımefendiye, sobaların uçakla şehrimize ulaşımı noktasında yardımcı olan İstanbul valisi Ali Yerlikaya'ya, THY genel müdürü Bilal Ekşi beyefendiye, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Okubay'a ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım beyefendiye yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.