Olası afetlere karşı, Elazığ’da hizmet veren Özel bir hastanede deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği Elazığ’da merkezi Sivrice üssü olan 7 şiddetindeki deprem neticesinde hastanenin bazı bölümlerinde çöküntü meydana gelirken, yangın da çıktı.

İlk anda hastanenin kurtarma ekipleri tarafından yaralılara müdahale edilirken; UMKE, AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. 

Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerlisoy, hasta ve çalışanların güvenliğine verilen önemden dolayı yangın ve deprem tatbikatı yaptıklarını söyledi.

Şekerlisoy yaptığı konuşmada, “Anadolu Hastanesi ailesi olarak hastalarımızın ve çalışanlarımızın güvenliğine ve geleceğine verdiğimiz önemden dolayı bugün temsili bir yangın ve deprem tatbikatını başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Merkez üssü Elazığ, Sivrice olan ve 7 şiddetindeki bir depremde hastanemizde çalışanlarımızın ve hastalarımızın güvenli bir şekilde tahliyesini planlamıştık. Bu konuda AFAD, UMKE, 112 acil ve kendi kriz masamızın organizasyonuyla Allah’a çok şükür böyle bir durumla karşılaşmayız inşallah, karşılaştığımızda da hastalarımızın ve çalışanlarımızın can güvenliğine bir zarar gelmeden tahliye edebilmeyi planlıyorduk. Onu da başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

İş güvenliği uzmanı Semih Aykurt, hastane de yapılan tatbikat hakkında bilgi vererek, olası afetlere karşı hazır olma konusunda tatbikatların önemine değindi.

Aykurt, “Deprem sonrasında hastanemizde kazan dairesinde doğal gaz kaynaklı bir yangın oluşuyor. Hastanemiz yangın söndürme ekipleri ilk müdahaleyi yaparken kırmızı ve sarı kod verilerek hasta ve personel tahliyesine başlıyoruz. Bu sırada hastanemize intikal eden AFAD ve UMKE ekipleri ile beraber 3 tane yaralı tahliyesini yaparak bunlardan bir tanesini en yakın sağlık kuruluşuna sevk ediyoruz. İki tanesini kendi acil servisimizde müdahalesini yaparak tatbikatımızı sonlandırdık” diye konuştu.

Elazığ, Sağlık Müdürlüğü UMKE Birim sorumlusu Fatih Ural da gerçekleşen tatbikatta yaralıların kurtarılması ile ilgili bilgi verdi.

Ural, “Çıkan yangın sonucunda 3 tane vatandaşımız yaralanıyor. Bu yaralıların bir tanesinde ayakta hassasiyet floktur şüphesiyle müdahalesi yapılıp en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanıyor. Diğer 2 yaralı arkadaşımıza da hastanemizin acilinde gerekli tedavi tıbbi müdahaleleri yapılıp, izleme-değerlendirme odasında bekletiliyor.”