Havabulut: Elektronikçi Fotoğrafçı ve Saatçi Üvey Esnaf mı?

Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut, esnafa yapılacak olan destek paketiyle ilgili açıklama yaptı.

Havabulut: Elektronikçi Fotoğrafçı ve Saatçi Üvey Esnaf mı?

Esnaflara uygulanacak olan destek paketleriyle ilgili Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut yazılı bir açıklama yaptı.

HAVABULUT: ELEKTRONİKÇİ FOTOĞRAFÇI VE SAATÇİ ÜVEY ESNAF MI?

Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut, “17 günlük kapanmadan sonra esnafı rahatlatıcı tedbirleri ortaya koyan sayın Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ediyorum sıkıntılı bir süreçten geçen ve  zor günler geçiren esnafımıza bir nebzede olsa  5 bin TL ve  3 bin TL iki ayrı gruba ayırarak hibe desteği alacak olan esnaflar tarafından takdir topladı. yalnız elektronikçi esnafı içerisinde bulunan toptancı, cep telefonu ve telekominasyon, aksesuar  perakende ticareti yapan vergi levhasın da bakım ve onarım yazmayan esnaflarımızın yararlanamadığı gibi elektronikçi fotoğrafçı ve saatçi esnafının isminin dahi geçmiyor olması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Hükümetin gündemde olan destek programına bu esnaf kategorisinde dahil olması gerekirdi. Bu ayrımcılık sebebi nedir. İsimlerini belirttiğimiz meslek grupları deprem ve pandemiden en çok zarar görmüş esnaflardır. Saatçi esnafı bu hibeden neden ve hangi sebep ile muhaf tutuldu çoğu esnaflar kadar onlarında mağduriyetleri en yüksek seviyede. Düğün salonlarının kapatılması ile beraber en çok iş kaybına uğrayan en özel günlerimizi ölümsüzleştiren fotoğrafçılar hibe destek programına neden alınmadılar. hak hukuk adalet olacaksa ayrımcılık yapılmadan vergi kaydı olan tüm esnafın bu hibe desteğinden faydalanması daha iyi olmaz mıydı söz konusu esnaf ise susmadan dile getirmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137