Havabulut: Tam Kapanmada Esnafa Sahip Çıkılmadı

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut, Tam kapanmanın başlamasıyla birlikte kapanan dükkanlar esnafı zor durumda bıraktı, esnafa sahip çıkılmadı” dedi

Havabulut: Tam Kapanmada Esnafa Sahip Çıkılmadı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kararının özellikle en çok etkilendiği kesim esnaflar oldu.

HAVABULUT: ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZIN SESİ DUYULMAYACAK Mı?

Dükkanların kapanmasıyla esnafın iş yapamaması ve zor durumda olduğunu değerlendiren Havabulut, KOSGEB kredileri 1 yıl ertelenmesi talebi kabul görmedi esnaf ve sanatkar kooperatif den çekilen krediler 1 yıl ertelenmesi kabul görmedi kira desteği ve gelir kaybını çok az sayıda basit usul de ki esnafa verilirken gelire tabi olan esnaflarımız yararlanamadı bütün zorluklar içinde olan esnaf ve sanatkârlarımızın sesi duyulmayacak mi...17 günlük kapanma bittikten sonra esnaf ödeme güçlüğü çekecek ve esnafı geriye götürmüş olacak tam kapanmanın zararını esnaflarımız çekerken e - ticaret yapan büyük firmalar kapanmanın faydalarını yaşayacak hükümet bankaları devlet dairelerini noter gibi  kendine kâr’ı olan yerleri açık tutarken hedef sadece küçük esnafları kapatmak mıdır? Nöbetçi esnaf uygulaması yapılamaz mıydı? Esnaf ben mağdurum zordayım haykırışları yaparken depremin pandeminin etkisiyle yapılması gereken sosyal devletçiliğini esnafa göstermesi çok mu zordu. Bu tam kapanmanın bedelini esnaf mı ödeyecek tüm pandemi kurallarını esnaf uygularken mağdur olan yine esnaf.17 günlük kapanma belli bir kesime tatil ama zorda olan esnafa zulümdür. Çeki senedi işyeri kirasi ev kirası özel ihtiyaçlarını kredilerini SGK –BAĞ-KUR ödemelerini ne şekilde yapacak bu düşünüldü mü deprem ve pandemiden dolayı Elâzığ’da işler zaten durma noktasına gelmişti günlük kazanç elde ederek hayatını sürdüren esnafların mağduriyetini şehrimizin milletvekilleri duymuyor ya da görmezden mi geliyor. Esnafların sesini ne zaman duyulacak tüm yükü esnaf mı çekecek çok kıymetli esnaf ve sanatkârlarımızın bakmak ile yükümlü olduğu aileleri görmezden mi geliniyor. Eğer bir beraberlik sağlanacaksa, esnaftan başlanılmalı esnaf kayıtsız şartsız her daim devletinin yanında olmuştur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2021, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zengin Esnaflar
Zengin Esnaflar - 3 yıl Önce

Bu menlektte milleti sömürerek, fahiş fiyatlarla mal satarak, tekelleşerek zenginleşen esnaflardan acaba kaç tanesi yine kendisi gibi esnafa yardım ettiler. Depremden sonra zaten pahalı olan malları iyice pahalandırdılar. Özellikle halka çağrımdır milleti kazıklayan, dürüst olmayan esnaftan bir çöp dahi almayın. Gerçek dürüst esnafa gidiniz. Üç kuruş görünce şaşıran tiplerden alışveriş yapmayın. Çünkü dürüst esnaf etrafınada fayda verir. Esnafın ağzından çıkan güzel söze değil malını satarkenki tutumu ve sonrası önemlidir.

Allahın sopası yoktur
Allahın sopası yoktur - 3 yıl Önce

Ee noldu depremde salgında esnafın ne yaptığını gördük ilahi adalet bu olsa gerek

Dirrolar
Dirrolar - 3 yıl Önce

Dirrolar hesap boyle doner...

GÜLDEN
GÜLDEN - 3 yıl Önce

DEPREMDE MİLLETİ ÇARPANI ALLAH C.C BÖYLE ÇARPAR! GERÇİ DERS ALINMIŞ DEĞİL DAHA BETERİNDEN MUHAFAZA ETSİN! AMİN

SIRADAKİ HABER

banner137