Elazığ Havalimanı, değişmeye ve büyümeye devam ediyor.

Havalimanı Müdürü Zeynel Abidin Görür ve yönetimi, taşın altına elini koydu, havalimanında yapılan birçok değişikliği bakın nasıl gözler önüne serdi.

“EN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZİNDEN BİRİ HAVALİMANIDIR”

Yapılan değişiklikleri değerlendiren vatandaşlardan biri, “Çevre düzenlemesini güzel buldum. Geç kalmış bir hareket ama inşallah daha güzel olur. İlimizin tanıtımı adına en önemli turizm merkezinden biri havalimanıdır. Sonuçta uluslararası burası. Doğudaki en büyük hava limanıyız biz. Daha farklı projelerin geliştirilmesi gerektiğini öneriyorum ”ifadelerinde bulundu.

Elazığ Havalimanına girerken dikkatinizi çeken ilk şey giriş olacak. Girişte güvenlik güçleri tarafından yapılan kontroller vatandaşları uçağa yetişemeyeceği noktasında telaşlandırıyordu.

Ancak artık o kontroller yapılmıyor, aklınıza bu bir güvenlik zafiyetimi diye bir soru geldiyse şayet Elazığ havalimanı yönetimi birçok imzaya adım atmış ve atmaya da devam ediyor. Yolların asfaltlanması ve genişletilmesinin yanı sıra Elazığ havalimanının en önemli noktası olan giriş kısmında plaka tanıma sistemi ile araç görüntüleme sistemi devreye sokulmuş. Geçen araçların içinde bomba olup olmadığı tespit ediliyor ve röntgeni çekiliyor. Plaka tanıma sistemi ile vatandaşlar kolaylıkla geçiyor ve trafik rahatlamış oluyor.

Elazığ Havalimanına kazandırılan Araç altı görüntüleme ve plaka tanıma sitemi ile girişteki trafik sıkışıklığı da tamamen ortadan kalktı.

Vatandaşlarda hayata geçirilen bu sistemden oldukça memnun görünüyor.

“TEKNOLOJİMİZ NE KADAR İLERLERSE VATANDAŞIMIZ O KADAR RAHAT EDER”

Araç röntgeninin çekildiğini biliyorum ve görevlileri tebrik ediyorum. Çok başarılı bir çalışma. Elazığ adına çok iyi bir durum. Teknolojimiz ne kadar ilerlerse vatandaşımız o kadar rahat eder ”dedi.

Bir değer vatandaş ise, “Bu sistem çok iyi. Her şey çok güzel güvenliğimiz ve can güvenliğimiz daha iyi ”ifadelerinde bulundu.

Elazığ Havalimanındaki bir diğer değişikliklerde hem asfaltlanan ve genişletilen yollar, hem de trafik sıkışıklığına yine sebep olan havalimanı otoparkı ve girişteki dubalardı.

Havalimanı yönetimi yolculara daha iyi bir imkân sağlamak için buna da el attı ve otopark çıkış yönünü değiştirdi. Havalimanındaki bir diğer önemli değişiklik ise otoparktaki giriş ve çıkışlar ayrılarak trafik yoğunluğu azaltılmış oldu.

Havalimanının dışındaki değişiklikler içeriye de yansımış.

Lavabolardan, turnikelere kadar.

Ama en önemli ve en büyük değişiklik hac döneminde iç ve dış hatların bulunduğu noktada meydana gelen yığılmalardı.

İç ve dış hatların bulunduğu noktadaki camekânlı kısıma yapılan kapının yaşanan yoğunluklarda açılması ile de yığılmalar ortadan kaldırılmış oldu.

“BÖLGESEL UÇUŞ MERKEZİ OLUYORSUNUZ”

Hızla büyüyen ve gelişen Elazığ Havalimanı 2. Pistine de kavuşacak. Müjdeli haberi geçtiğimiz günlerde Vali Çetin Oktay Kaldırım vermişti. Vali Kaldırım, “Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza teşekkür ederiz. İkinci pist yapılacak inşallah. Yatırım programına girdi. Afronda yapılacak. İkinci pist önemli. 150 milyon TL’lik bir yatırım. Bölgesel uçuş merkezi oluyorsunuz. Lojistik açıdan bu çok önemli. Sahası bölgesi, hava alanı özelliği olma bir şehrin lojistik alt yapısını son derece güçlendiren bir konu. Bunun yanında lojistik merkez çalışmalarına başlayacağız. Aktarma istasyonu var ama bir lojistik merkez ve köy oluşturma yatırım ikliminin gelişmesine katkı verecektir”diye konuştu.

Bölgesel uçuş merkezi olacak Elazığ’ın ikinci pistin ’in hazırlıklarının da yakında tarihte başlaması bekleniyor.