Gençler tasarladıkları giysileri kendilerinin yanı sıra hayata geçirdikleri "Hayaller Mağazası Projesi" ile üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi arkadaşlarına da dikip hediye ediyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden Elazığ'a gelerek Fırat Üniversitesinin farklı bölümlerinde okuyan 20 genç kız, kaldıkları Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Sare Ana Kız Öğrenci Yurdu'nda açılan giyim ve tasarım kursuna katıldı.

Derslerden arta kalan zamanlarında dikiş eğitimi alan gençler, zamanla kendilerini geliştirerek tasarladıkları elbiseleri dikmeye başladı.

Bu çalışmayı sosyal sorumluluk faaliyetine dönüştürmek isteyen ve "Hayaller Mağazası Projesi"ni hayata geçiren gençler, bu kapsamda tasarladıkları kıyafetleri kendilerinin yanı sıra ihtiyacı olan arkadaşları için de dikerek, onlara hediye ediyor.

Üniversiteli gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek için katıldıkları faaliyet, yüz güldürüyor.

AYGEÇ: ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIĞI HER İYİLİĞİN ARKASINDAYIZ

Yurt müdürü Elanur Öztürk Aygeç,"Öğrencilerimiz aldıkları kumaşlardan hocalarımız yardımıyla ihtiyacı olan arkadaşları için de dikerek, sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizin yaptığı her iyiliğin arkasındayız” dedi.

SARIKAYA: BU FIRSATI İYİLİĞE ÇEVİRDİK

Öğrencilerden Leyla Sarıkaya, "Sağlanan bu fırsatı iyiliğe çevirdik. Hem kendi hayalimizi hem de ihtiyaç sahiplerinin hayallerini gerçekleştiriyoruz. Burada boş zamanlarımı değerlendiriyor, hayalimdeki kıyafetleri tasarlıyorum. Kumaşı biraz fazla alarak bir elbise kendime dikiyor bir elbise de arkadaşıma dikip, hediye ediyorum. Bize sağlanan bu fırsatı iyiliğe çevirdik. Bu şekilde hem kendi hayalimizi hem de ihtiyaç sahiplerinin hayallerini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.