Elazığ’da yıllardır markalaşmanın şehrin ekonomisini ve tanıtımını geliştirmek için önemli olduğu söylenir ama bu söylenenler hep lafta kalırdı.

Elazığ’da artık söylemlerin lafta kalmadığı bir dönem başlamadı.. Görevine hızlı bir şekilde başlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, önce şehrin önemli bir ürünü orciğin tescilleneceğini duyurmuştu.

Şehrin her noktasında herkesim insanla bir araya gelen, hergün kilometrelerce yol yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Orciğin tescillenmesiyle yetinmedi, Ağın Leblebisi, Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin de tescillenmesi için çalışma başlattı.

Bu çalışmaların ardından Vali Kaldırım, sosyal medya hesabı twitter’dan, Elazığlıları sevindiren haberi duyurdu, Orcik, Ağın Leblebisi, Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin tescili tamam” dedi….

Vali Kaldırım, bu ürünlerin tescillenmesiyle birlikte yeni bir marka ürün arayışına girdi ve Elazığlıların bu konuda fikrini almak için bir anket başlattı.

Vali Kaldırım’ın Pazar günü başlattığı kampanyaya kısa süre içerisinde 108 paylaşım, 520 beğeni ve 112 yorum geldi.

Yapılan yorumlarda kimi, Harput’tan yemene gidip, dönmeyenler için yakılan Burası Huştur isimli türküye sahip çıkılmasını istedi kimi de bunun gibi bir çok müziğin farklı yörelerin sahip çıktığını belirterek, müzikte markalaşmaya dikkat çekti.

Ulukale dutu, Vişne Mermeri, badem şekeri, içli köfte, peynirli ekmek gibi bir çok yorum geldi. Vali Kaldırm’ın başlattığı ankete, Elazığlı Sanatçı Esat Kabaklı’dan da yorum geldi. Kabaklı, “Sayın valime, hemşerilerime selam sevgi ve selamlar.. Öncelikle bu girişiminizden dolayı sizi kutluyorum.Toprak Tarhanayı da ben söylemiş olayım” dedi.

Gelen yüzlerce yorum arasında, bir de kavurma için teklif yapıldı. Kömürhan Kavurmasının batıda Elazığ Kavurması olarak satıldığını belirten Elazığlılar, kavurmanın da tescillenmesini istediler, yorumlarda Bulgaristan’da bile Kavurmanın Elazığ Kavurması olarak bilindiği de belirtildi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın başlatmış olduğu ankete yüzlerce yorum geldi, bakalım anketin sonucunda hangi ürünümüzün markalaşması gerçekleşecek..