Kıyafetler, çocuk elbiseleri, ayakkabılar, sünger yatak, yastık ve yorganlar…

Bu yaşam malzemelerinin tamamı Hayrat Vakfı ve Birlik Vakfı tarafından organize edilen kampanya ile İdlib’e gönderilecek.

Milli eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile Öğretmenevinde oluşturulan yardım toplama merkezi ile Elazığlılar da İdlib’teki vatandaşlar için yaşam malzemelerini ulaştırabilecek.

İNAK: KERMES 15 GÜN AÇIKTA KALACAK

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Dr. Ayhan Mirza İnak, “Buluyorlarsa bir zeytin ağacının altına saklanıyorlar. Uçaklar görmesin, uçaklar vurmasın diye bu insanlar dağların yamaçlarındalar. O bölgeye nispeten bir kar yağdı. Yağan kar eridi ve etrafı ıslattı. Ve bu insanların kuru elbiselere, çocukların mamaya, yiyeceğe, ne varsa Elâzığ’dan göndereceğimiz her şeye ihtiyaç var. Bu konu ile alakalı öğretmen evinin bulunduğu yazlık lokantada bir yardım toplama noktası açıldı. 15 gün açıkta kalacak. Fedakar Elazığlı hemşehrilerimizden yardım bekliyoruz” dedi.

ŞİMŞEK: DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Birlik Vakfı Temsilcisi Eray Şimşek, “Gönlü bol Elazığlı hemşehrilerimize şimdiden oluşturduğumuz yardım yerine bulundukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yerin tahsisi için yardımcı olan Milli Eğitim Müdürümüze, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İl Başkanımız Ramazan Gürgöze’ye, ve basın camiasına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İdlib’de bulunan kardeşlerimizin bizden hiçbir farkı yok. Bizim bugün nasıl çocuğumuz üşüse nasıl ki vicdanımız sızlıyorsa oradaki kardeşlerimiz içinde aynı şekilde hassas olmamız gerekiyor. Desteklerinizi bekliyoruz” diye kaydetti.

GÜRGÖZE: CİDDİ DESTEK BULUYOR

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bu platform geçen hafta içinde bizi de ziyarete geldi. Bizde Elazığlı hemşehrilerimizin duyarlılıklarını bu safhaya taşımak için bu yaşanan dramı anlatarak vatandaşlarımızın yardım etmeleri noktasında taleplerde bulundu. Umutla görüyoruz ki bu oluşan platform çok ciddi bir şekilde çalışarak ciddi destek buluyor” dedi.

GÜRGÖZE: DEVLETİMİZ ÇOK ÜST DÜZEY YARDIMLAR YAPIYOR

Başkan Gürgöze, “Verdiği bütün malzemeleri yıkatarak ütületerek güzel bir şekilde çantası ile birlikte İdlibli kardeşlerimiz kullansın diye buraya bırakıyorlar. Elazığlı bütün kardeşlerimizden bu duyarlılığı bekliyoruz. Bu her iki vakfın yöneticilerini, gönüllülerini Elazığlı hemşehrilerimizle birlikte kutluyoruz. Milletimiz hakikatten kadir şinas bir millet. Devletimiz çok üst düzey yardımlar yapıyor” açıklamalarında bulundu.