30.11.2015’te Mardin’in Derik ilçesinde PKK'lıların düzenlediği roketli saldırıda şehit oldu koca yiğit.

25 yaşındaydı. Gençliğinin baharında vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içti.

Geride gözü yaşlı bir anne, baba, kardeş ve koca bir Türkiye bıraktı.

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan Canan Gedik Ay’ın hazırlayıp sunduğu “İz Bırakanlar” programında anlatmıştı babası şehidimizi…

BABA AYDEMİR: NASİP OLSAYDI GELECEKTİ DÜĞÜN YAPACAKTIK

Şehidimizin Babası Metin Aydemir, “24 yaşında evladımı verdim. Yalnız sözün bittiği yer. Öyle kolay değil. Sözlüydü zaten. Nasip olsaydı gelecekti düğün yapacaktık. Şehit olmadan bir ay önce arabasını göndermişti. Baba arabayı yap diye. Arabasını yapmıştım. Yaptırdım, telefon açtı son akşamında ‘baba arabam nasıl oldu’ dedi. Bende araban çok iyi oldu dedim. ‘İzine geldiğinde alır götürürsün’ dedim. ‘baba o araba senin olsun, sana kardeş olsun’ dedi. Öyle de oldu” ifadelerini kullanmıştı şehidimizin babası.

ANNE AYDEMİR: ANNE BEN ŞEHİT OLURSAM SAKIN AĞLAMA DEDİ

Şehidimizin Annesi Aynur Aydemir ise, “Telefonda demek bana bir şey söyleyemedi Yüreği tutmadı demek ki bir şey söylemeye. Mesaj atmıştı. ‘Anne ben şehit olursam sakın ağlama’ dedi. Sen babama babamda sana emanet dedi. Benim kız arkadaşımı kendi kızınmış gibi bağrına basarmısın?’ Bende dedim ki ‘oğlum ben çok ağlarım. Ben sana ağlamayacağım diye söz vermem.’ Zaten birkaç gün sonra da şehit oldu işte” demişti şehidimiz Aydemir’in annesi.

Şimdi görev sırası Koca Yiğidin kahraman silah arkadaşlarında.

Büyük bir vefa örneği sergileyen şehidimizin silah arkadaşları Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Şehit Sezer Aydemir anısına kütüphane açacak.

AYDEMİR: MÜMKÜNSE ELİNİZDEKİ KİTAPLARDAN GÖNDERİN

Metin Aydemir, “2015 yılında oğlum Şehit Sezer Aydemir Mardin Derik’te şehit oldu. Şehit olduktan sonra arkadaşlarının tahini Manisa Kırkağaç’a çıkmış. Orada bir kütüphaneye onun ismini vermek üzere bir kampanya başlattılar. Bu kampanyada kitap topluyorlar kütüphaneye. Tabi hem ismini verdikleri için memnun olduk. Orada ismini yaşatıyorlar. Bu kütüphanede de birçok çocuk burada kütüphaneden faydalanacak. Bu da bizi memnun ediyor. Açılışına da bizi davet ettiler. Gideceğiz oraya. Burada biz Elazığ halkının da bu kütüphanede katkları olsun diye buradan herkese çağrıda bulunuyorum. Mümkünse elinizdeki kitaplardan gönderin” ifadelerini kullandı.

AYDEMİR: ELAZIĞ HALKI ÇOK SAYIDA KİTAP GÖNDERMİŞ

Şehidimizin Babası Metin Aydemir, “Manisa Kırkağaç da. PTT Şubesi ile gönderiliyor. Alıcı isimleri zaten belirtiliyor. Sosyal medyada yayılmadığı halde Elazığ halkı çok sayıda kitap göndermiş. Herkese çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun bu konuda Elazığ halkı çok duyarlı çıktı. Burada da inşallah daha da fazla olur. Bir kitap bir insan. Bu bizi orada daha da çok memnun edecek. Açılışı da büyük bir açılış olacakmış” şeklinde konuştu.

AYDEMİR: O GİTTİ BEN YETİM KALDIM

Unutulmamak bizi çok mutlu ediyor diyen baba Aydemir, “Bizi en çok ayakta tutanlar da bunlar. Arkadaşlarının onu unutmaması. Bu da bizi çok memnun ediyor. Bizi çok da duygulandırıyor. Buradan Manisa’ya ben gideceğim. Özellikle açılış için gideceğim. Burada da bir kütüphaneye vereceğim ismini Anlatılmaz bu duygu. Bizi çok memnun ediyor. Silah arkadaşlarının hem bizi unutmaması hem oğlumu unutmaması bizleri çok memnun ediyor. 3 yıl değil daha yeni bugün olmuş gibi. Acısı taze hiç fark etmiyor. Benim 2 kız küçüğü oğlan 3 tane evladım vardı. O benim için her şeyimdi. Biz baba oğul değildik. O benim kardeşimdi o benim babamdı o benim her şeyimdi. Bizim çok farklı bir diyaloğumuz vardı onunla. Benim sırdaşımdı. Sanki yetim kaldım. Oğlum gitti, yetim kaldım. Çünkü o benim babamdı. O benim paşa babamdı. Diyorlar ya ‘zaman geçti, unut, unutmaya bak’ benim evimin her tarafı onun resimleri. Ben tam aksine unutmamak için her yolu deniyorum. Çünkü o bir başkaydı. O benim her şeyimdi. O gittikten sonra kolum kanadım her şeyim kırıldı. O benim evladımdan öte benim babamdı benim kardeşimdi benim her şeyimdi. Sırdaşımdı. O gitti ben yetim kaldım” dedi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde şehidimiz sezer aydemir anısına açılacak kütüphaneye yardımda bulunmak isteyenler sosyal medya hesaplarında dönen bu adresten katkıda bulunabilirler.

HABER: SITKI TAŞEL