Ramazan bayramının hemen ardından havaların da ısınmasıyla sadece Elazığ’a değil bölgeye hitap eden Sivrice ilçesinde hareketlilik yavaş yavaş başlıyor.

Kanal Fırat Televizyonu tarafından da önemli turizm merkezlerimizden biri olan Sivrice ilçesi Hazar Gölü çevresinde temizlik çalışması yapıldı.

Sadece yapmış olduğu yayınlarla değil başlatmış olduğu Sosyal Sorumluluk projeleriyle de ses getiren ve sürekli çevre temizliğine dikkat çeken Kanal Fırat Televizyonu personelleri bu kez işin başına geçti ve göl kıyısında kapsamlı temizlik çalışması yaptı.

KAMPANYAYA DESTEK VERİLMESİ BEKLENİYOR

İnsanların çevreye olan duyarlılıklarını artırmak il dışından Elazığ’a gelen turistleri daha temiz bir Elazığ’da ağırlamak için Kanal Fırat Televizyonu ve elazigsonhaber.com internet haber sitesi tarafından başlatılan temizlik kampanyasına Elazığ’daki tüm kurum, STK, oda ve vatandaşların da destek vermesi bekleniyor.

ONLARCA POŞET ÇÖP TOPLANDI

Temizlik çalışması yaklaşık 3 saat sürdü. 15 kişilik ekip tarafından onlarca poşet çöp toplandı. Toplanan çöp poşetleri konteynırlara yüklendi. Seçilen bölge temizlik çalışmasından sonra oldukça güzel bir görünüme büründü.

DİLAVER: DAHA GÜZEL BİR ELAZIĞ’LA KARŞILAMAMIZ LAZIM

Başlatılan kampanya ile ilgili bilgi veren Kanal Fırat Haber Sunucusu ve elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver; Temiz bir Elazığ çağrısında bulunarak “Bizler sürekli Kanal Fırat Televizyonu, Kanal E Televizyonu ve elazigsonhaber.com internet haber sitesi olarak çevremizi temiz tutmamız gerektiğine dair haberler yapıyorduk. Bugünde turizm sezonu öncesinde piknikçilerimiz ve Elazığ’a, Sivrice bölgesine gelip burada gezi yapacak olan, burada tatil yapacak olan hemşehrilerimiz ve il dışından gelecek misafirlerimizin ziyaretleri öncesinde medya grubumuz olarak 15 kişilik ekibimizle birlikte buraya geldik ve bölge genelinde ciddi bir ayrıntılı temizlik çalışması yaptık. Gördük ki gerçekten çevremizi maalesef kirli tutuyoruz. Biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Biz medya grubumuz olarak 15 kişilik ekibimizle bunu yaptık ve buradan da Elazığ’daki tüm kurumlara, STK’lara çağrıda bulunmuş olalım. Biz başlattık, diğer STK’lardan ve kurumlardan da bu temizlik kampanyasına destek vermelerini bekliyoruz. En azından bu turizm sezonu öncesinde Elazığ’ı hak ettiği temizliğe ulaştırmak için hep birlikte el birliğiyle Elazığ’ı temizlememiz gerekiyor diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KAMAÇ: YİĞİT YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR

Kanal Fırat Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç ise çevrenin temiz tutulması gerektiğine dikkat çekti ve “Tesadüf müdür nedir bilmiyoruz ama bu hafta aynı zamanda çevre koruma haftası dolayısıyla o haftaya da denk gelmesi bence çok anlamlı oldu bu vesileyle. Kanal Fırat, Kanal E, Elazığ Son Haber grubunda çalışan arkadaşlarımızla birlikte Hazar Gölü etrafındaki yerleri temizledik. Hakikaten çok berbat bir görüntü var burada. Bunu dinimizde emrediyor temizlik imandandır. Bunu yapmamız gerekir. Bunu biz belki tavsiye ediyoruz yapmamaları için temiz tutmaları için tavsiyelerde bulunuyoruz ama biliyoruz ki yarın buralar yine kirlenecek. Bir kere insan kendi sorumluluğunda bunu yapmalı. Bakın Japonlar, uzak doğu ülkeleri… Japonlar dünya kupasına katıldılar elendiler kendi soyunma odalarını pırıl pırıl ettiler ve rahatsız ettiğimiz için kirlettiğimiz için özür dileriz diye de mesaj bıraktılar. Ama biz dinimizde olan hadisle birlikte bu temizlik anlamındaki görüntüleri biz burada değerli arkadaşlarımız çekiyor ama bunun gibi yüzlerce yer var. Bugün burası yarın Harput her yerde böyle insanlar sorumluluk bilincinde olmalı. Ve böyle olursa da temizlik hiç başkasına kalmadan herkes kendi evinin önünü temizlerse pırıl pırıl bırakırsa güzel bir çevre olur. Bir laf vardır yiğit yattığı yerden belli olur. Biz de o yiğitliği gösterelim” dedi.

VİDEO