Haydi Elazığ! Şimdi Yaraları Sarma Vakti

Suriye’nin İdlib kentine yönelik saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına yakın olan bölgelerdeki kamplara sığınan siviller için 15 Temmuz demokrasi meydanında yardım kermesi açıldı. Elazığ İdlib yardım platformu üyeleri cumartesi gününe kadar açık olacak olan kermese tüm Elazığlıları davet etti.

Haydi Elazığ! Şimdi Yaraları Sarma Vakti

“Mazlumlara Çatı Olalım” kampanyası kapsamında Suriye tarafında konteynerden inşa edilmiş bir Elazığ köyü kuralım dediler, kolları mazlumlar için sıvadılar. Suriye’nin İdlib kentine yönelik saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına yakın olan bölgelerdeki kamplara sığınan siviller için 15 Temmuz demokrasi meydanında yardım kermesi açıldı.

KILIÇ: İDLİB MERHAMETLİ HALKIMIZDAN MERHAMET BEKLİYOR

İHH Elazığ İl Temsilcisi Metin Kılıç, “ Yaşanan maalesef acılı bir durum var. Yaklaşık bir aydır İdlib ciddi anlamda bomba altında ve sınırımıza sığınan 400 binin üzerinde inşa şuan bu kış günü aç ve açıkta. Bizden yine merhametli halkımızdan merhamet beklemekte. Allah razı olsun tüm Türkiye genelinde gerek iç işleri bakanlığımızın başlatmış olduğu Kızılay’ımız AFAD’ımız diğer tüm 15’in üzerinde kuruluşumuzla beraber başlattığı bir kampanyanın yanı sıra Elazığ’da da birçok STK’mızın bir araya gelerek oluşturduğu Elazığ İdlip yardım platformu tarafından buradan bir kermes kuruldu. Ben destek veren en başta Belediyemize ve diğer diğer bütün kamu kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki tüm gelir de İdlib’e yollanılacak.” diye kaydetti.

GÜDER: İDLİB ÜLKEMİZDEN BÜYÜK BİR YARDIM BEKLİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güder, “ Maalesef İdlip zor günler geçiriyor. İdlip’deki mazlumlarımız tüm İslam aleminden ülkemizden özellikle büyük bir misyon yükleyen ülkemizden yardım bekliyor. Bizde Türkiye Cumhuriyetinin önemli bir bölümünü önemli bir bölgesini temsil eden Elazığ ili olarak İdlib bu yardımı organize etmeye Elazığ Belediyemiz öncülüğünde çalıştık. Özellikle burada ki STK’larımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu ilgileri için bu çabaları için çok teşekkür ediyoruz. Bu burada bu ilgiyi görmek çok mutlu etti şahsımızı ve belediyemizi inşallah önemli bir cevap alacaktır. Güzel bir yardım toplanacaktır. Halkımızın duyarlılığına bu anlamda müracaat ediyoruz.” diye ifade etti.

BİLİCİ: KARDEŞLİK RUHUNU TEKRAR AYAĞA KALDIRMALIYIZ

Elazığ İdlib Yardım Platformu Kadın sözcüsü Beyhan Bilici, “ Burada bulunan bütün STK temsilcisi olarak, sözcüsü olarak bana konuşmam teklif edildiğinde gerçekten omuzlarımda çok ağır bir yük hissettim. Çünkü kelimelerle ifade edilemeyecek sözün bittiği yerdeyiz. Korkunç bir vahşetle karşı karşıyayız. Kardeşlik bilincini ayağı kaldırmazsak bu son olmayacak.” dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137