TOKİ 2. Etap Konutlarının bulunduğu alanda caminin olmaması konut sakinlerini harekete geçirdi ve onlar önce bir dernek kurdular, ardından da cami alanını belirlediler.

“TOKİ’NİN YAPMASI GEREKEN ÇOK EKSİKLİKLERİMİZ VAR”

TOKİ 2. Etap Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karabay, normal şartlarda TOKİ’nin sosyal donatıları yapıp teslim etmesi gerekirken yapmadığını söyleyerek “ TOKİ toplu konut idaresi olarak projede 350 – 400 konutluk bir projede cami ve Alışveriş merkezlerini projeye dâhil ederek o şekilde ihaleye çıkarıyor. Ama burada 1054 konutluk bir proje olmasına rağmen böyle bir proje düşünülmemiştir. Burası 2014 yılı sonu itibari ile teslim edildi. Tabi apar topar şekilde teslim edildi. Daha halen TOKİ’nin yapması gereken çok eksikliklerimiz var. Tabi o cami ile alakalı olan bir şey değildir. Biz bunu acil bir ihtiyaç olarak tespit ettik. Site sakinleri olarak biz burada bir cami yapmak için ne yapabiliriz. Bu hayret ile birkaç arkadaş burada bir yönetim kurduk. Dernek kurduk. Memur Sen 2. Etap Cami Derneği diye 2016 yılında kurduk derneğimizi. Başladık şimdi arsa arayışına burada ki arsa şu alan daha önce mera arsası. Biz meradan hazineye devrini sağladık. Hazineden de diyanet işleri başkanlığı Elazığ İl Müftülüğüne tahsisini sağladık. Şuanda tamamen müftülüğümüz tasarrufunda bir yer” şeklinde aktardı.

“HAYIRSEVERLERİN DUYARLI BİR ŞEKİLDE YARDIMLARINI BEKLİYORUZ”

Karabay, konut sakinleri olarak kolları sıvadıklarını cami alanını belirlediklerini ifade ederek, caminin tamamlanması için hayırseverlerden destek isteyerek “ Hayırseverlerden zengin iş adamlarımızdan gerek Elazığ içeresinde ki iş adamlarımızdan olsun gerekse il dışında ki zenginlerimiz olsun. Şuan da şu aşamaya geldik. Burada hayırseverlerin duyarlı bir şekilde yardımlarını bekliyoruz. Şuanda camimizin yeri cami hafriyatınındı sayın belediye başkanımız Mücahit Yanılmaz beyden de biz söz aldık. Önümüzde ki hafta içeresinde Allah razı olsun hafriyatını aldıracağız” diye kaydetti.

TOKİ 2. Etap Konut sakinleri de hayırseverlerin yardımına ihtiyaçları olduğunu, sosyal donatıya ihtiyaçları olduğunu ifade etti.