Yetkililer, barınaktaki sokak hayvanlarıyla ilgili öğrencilere bilgi verirken öğrenciler de hayvanlarla yakından ilgilendi.

Anadolu Realist Gençlik Hareket Derneği Başkanı Erhan Eğit, lkenin geleceği olan gençlere hayvan sevgisini kazandırmak amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

EĞİT: BURADAKİ KEDİ VE KÖPEKLERLE BERABERİZ

Bu tür etkinliklerin belirli günlerde değil sürekli yapılması gerektiğini aktaran Eğit, “Ara ara buraya geliyoruz. Çünkü bir sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda özellikle sokak hayvanları ile alakalı çalışmalar gayet hoşumuza gidiyor. Bugün de arkadaşlarımızla Elazığ Belediyesinin geçici hayvan hastanesi ve hayvan barınağındayız. Buradaki kedi ve köpeklerle beraberiz” dedi.

MEKİRAN: ÇOK GÜZEL ŞEYLERLE KARŞILAŞTIK

Öğrencilerden Süleyman Mekiran, "Hayvanları korumak ve sevmek için farkındalık yaratmak istedik. Buraya geldiğimizde çok güzel şeylerle karşılaştık. Hayvanlara bakıp sahipleniyorlar. Bu çok güzel bir şey." diye konuştu.

TAŞEL: ZİYARETTEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ

Merve Taşel de, “Ziyaretten dolayı çok mutluyuz. Sokak hayvanlarının yanında olmanın, onları sevmenin aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğunun farkındayız ve bu tür aktivitelerde hep bulunmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz. Hayvanları seviyoruz, hep onlarla birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.