Muharrem ayı içerisinde yer alan Aşure günü nedeniyle, Hazar Anadolu Lisesi tarafından aşure ikramında bulunuldu.

Okul bahçesinde düzenlenen aşure ikramı etkinliğine Elazığ Milli eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“BU GELENEK HEMEN HEMEN İLİMİZDEKİ BÜTÜN OKULLARDA VAR”

Hazar Anadolu Lisesi Müdürü Musa Arslan, “Hazar Anadolu Lisesi ailesi olarak her yıl geleneksel aşure gününü tertipliyoruz. Öğrenciler, velilerimiz ve çok değerli öğretmenlerimiz; bu gelenek ilimizde de bütün okullara da hemen hemen yerleşmiş durumdadır. Ne mutlu Hazar Anadolu ailesine ki, bu çok güzel olan bir örf, anane hemen hemen ilimizdeki bütün okullarda vardır” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLMAMIZ LAZIM”

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise, “Bizim öğrencilerden istediğimiz kendilerini hayata hazırlamaları, hayatın içinde olmaları, birbirimize karşı güven duygusu içinde karşılıklı sevgi ve muhabbetle birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. İşte okulumuzda gerçekleştirilen bu aşure etkinlikleri aşurenin içinde bulunan çok çeşitli çeşniler gibi bizlerde bulunduğumuz toplumda birlik olup beraber olmalıyız. Gerçekten birlikten kuvvet doğar. Biz birlik ve bütünlük içinde olduğumuz zaman güçlü oluruz. Yoksa ayrılıklar gayrılıklar bizi parçalar, böler ve yok olmamız neden olur” şeklinde konuştu.

Programda, aşure günü etkinliğine destek olanlara plaket verildi.

Etkinlik, aşure ikramı ile sona erdi.