Derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa, 6 kilometreyi bulan genişliğe sahip Hazar Gölü’nün kıyıları sıcaktan bunalanların akınına uğradı. Bölge genelinde hava sıcaklığının 40 dereceyi geçmesi sebebiyle sadece Elazığ değil Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin gibi bölgeye yakın kentlerde yaşayan vatandaşlar da denize uzak olmaları nedeniyle serinlemek ve tatil amaçlı Hazar Gölü’nü tercih etti.

AKDENİZ VE EGE SAHİLLERİNİ ARATMIYOR

Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü’ne gelenler hem serinliyor hem de şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkanlardan faydalanarak tatil yapıyor.

ÇEVRE İLLERDEN TALEP ÇOK YÜKSEK

Havaların çok ısınmasıyla vatandaşların Hazar Gölü’ne akın ettiğini belirten tatil köyü işletmecisi Fırat Bahçeci, “Bingöl, Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan misafirlerimizi ağırlıyoruz. Talep çok yüksek. Bu sene sıcaklıklar bayağı arttı. İnsanlar serinlenmek için yoğun bir talep oldu” diye konuştu.

Malatya’dan geldiklerini aktaran Muhtesi Yılmaz da, “Arkadaşlarımız tercih ettiği için geldik. Hava sıcak ve biraz serinleyelim dedik. Tatil amaçlı güzel yer ve beğendik. Diğer sefere başka arkadaşlarımızı da getiririz” diye konuştu.

“BURASI ÇOK GÜZEL VE HERKESE TAVSİYE EDERİZ”

Her sene 8 kez Hazar Gölü’ne geldiğini dile getiren Fethi Ahmet Şimşek, “Geçen sene geldiğimde buralarda Suriyeliler vardı. Bu sene azalmış. Kendi halkımız biraz rahat ediyor. 41 derece sıcaklık var, bunaltıyor. Serin bir su bulduğumuz zaman içine koşuyoruz. Herkesi buraya davet ediyoruz. Elazığ’dan oğlum ve arkadaşımızla beraber geldik” dedi.

Diyarbakır’dan geldiklerini ve hava sıcaklığından dolayı 6 gündür Hazar Gölü’nde olduklarını ifade eden Fırat Polat ise, “Çocuklar gelmek istedi ondan dolayı geldik. Buralar çok güzel ve herkese tavsiye ederiz” dedi.

Bu kadar yoğunluğa ev sahipliği yapan Hazar Gölüne yeterince yatırımcının gelmemesi ise vatandaşları üzüyor.