Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Yeni Kapı mitinginde Eski Emniyet Müdürlüğü yerinin Millet Bahçesi olarak değerlendirileceğini açıklamasını sevinçle karşıladıklarını ifade ederek, farklı bir öneri sundu.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR…

Çoban konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Elazığ eski Emniyet Müdürlüğü binasında yaşanan menfur terör saldırısı sonrasında üç vatandaşımız şehit olmuş çok sayıda vatandaşımız ise yaralanmıştı. Bu hain saldırının ardından mevcut alanın nasıl değerlendirileceği yönünde kamuoyunda yaşanan tartışmalar devam ederken HAZAR STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ olarak yaptığımız basın toplantısında bu alanın Elazığ Belediyesince Şehitler Parkı olarak düzenlenmesini talep etmiş ve bu talebimizi çeşitli STK toplantıların da dile getirmiştik. Ancak daha sonra TOKİ kanalı ile söz konusu alanın konut ya da ticari alan şeklinde değerlendirileceğine yönelik medyada çıkan haberler üzerine yine tepkimizi koyarak bunun Elazığ halkı tarafından kabul edilemez olduğunu deklare etmiştik. O dönemde Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı olan Sayın Oğuzhan Demir’de konuyu gündeme taşımız, seçim süreci içerisinde de yine takipçisi olmaya devam etmiştir. Yaşanan bu süreç içerisinde ilimizde çok sayıda STK’da TOKİ kanalı ile mevcut alanın konut ya da ticari alan şeklinde değerlendirilmesine tepki göstermiştir. Sonuç olarak Sayın Cumhurbaşkanımız bu alanla ilgili müjdeli bir açıklama yaparak söz konusu alanın Millet Bahçesi olarak değerlendirileceğini ifade etmişlerdir. Biz Elazığ halkı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza göstermiş olduğu bu hassasiyeti nedeniyle teşekkür ediyoruz. Emniyet Müdürlüğünün yerinin halkımızın beklediği şekilde değerlendirilmesi sürecine katkı sağlayan, gündemde tutan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemine taşıyan Milliyetçi Sivil Toplum Kuruluşları, Medya Analiz Program Yapımcıları, STK Platformu, MHP İl Başkanlığı, Gazete Köşe Yazarları ve Şehrimizin aydınlarına herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu konuyla ilgili olarak Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin hakkını teslim eden Yerel ve Ulusal Medya yayın organlarımıza ve gazeteci kardeşlerimize de teşekkürü borç biliyorum.”

MİLLET BAHÇESİ ÇİMENTO FABRİKASI ALANINDA KURULSUN…

Prof. Dr. Bilal Çoban, Millet Bahçelerinin kapsadığı alanın 30-40 bin dönüm alan üzerinde kurulduğuna işaret ederek, “Yaklaşık 29 dönüm olan Emniyet Müdürlüğünün arsasının kesinlikle yeşil alan olarak kalması ve burasının TOKİ tarafından Belediyeye devir edilerek Şehitler Parkı olarak düzenlenmesini öneriyoruz. Millet Bahçesi Projesinin ise taşınması yılan hikayesine dönen ancak Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezimizin her zaman gündeminde olan Çimento Fabrikasının yerinde kurulmasını önermekteyiz. Çimento Fabrikasının kaldırılarak ilin kronik bir sorunu çözüleceği gibi buranın etrafının da kamulaştırılması marifetiyle gerçek anlamda bir Millet Bahçesi yapılması ilimizin doğu yakasının imajının değişmesine, bu bölgede yer alan 5 mahallenin istifade etmesine, nefes almasına ve değerinin artmasına çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu proje ilimizin doğu ve batı yakasının eşit gelişim sürecini de sürdürülebilir bir noktaya taşıyacaktır.

Millet Bahçesi kavramına uygun büyüklükte içinde, dünyanın farklı yerlerinden getirilecek ağaç ve bitki çeşitleri, sincap ve kuş türleri, Şorşor deresinin ıslahı vesilesiyle oradan alınacak su ile oluşturulacak göletler ve bu göletlerde ördek, kuğu ve benzeri canlılar, yürüyüş alanları, parkurlar, bisiklet ve diğer sporlar için uygun alanlar, cafeler, çay ve kahve mekanları, anfi tiyatro, kütüphane, kültürel alanlar, Elazığ kent müzesi ve ibadet alanlarıyla Elazığ Millet Bahçesi ilin prestijini artıracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız çok önemli bir adım atmıştır. İlimiz milletvekilleri ve yerel yöneticilerin atılan bu adımı Elazığ için mega bir projeye dönüştürerek ilin kalkınma ve gelişme sürecinde milat olacak büyük bir projeye dönüştürmelerini Elazığ halkı adına talep ediyor ve sahiplenmelerini bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.