Amacı Elazığ kültürünü, sanatını ve geleneklerini sürdürerek nesilden nesile aktarmak aynı zamanda İstanbul’da yaşayan Elazığlıları bir araya getirerek, hasret gidermelerine vesile olan ve 1963 yılında il dışında kurulan en eski derneklerin başında gelen İstanbul Elazığ Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, peynirli ekmek günü düzenliyor.

Bu yıl kırk sekizincisi yapılacak olan peynirli ekmek günü 9 Haziran Pazar günü İstanbul’da Belgrat Ormanları içerisinde yer alan Çatal Çeşme mesire alanın da yapılacak.

DEMİRBAĞ: 9 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ ÇATALMEŞE MESİRE ALANI, BELGRAT ORMANLARINDA OLACAK

İstanbul Elazığ Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Demirbağ, 9 Haziran Pazar Günü düzenleyecekleri peynirli ekmek gününe İstanbul’da yaşayan tüm Elazığlıları davet ederek, “Peynirli ekmek şölenimize bütün hemşehrilerimiz, tüm bizi duyanların hepsini piknik şölenimize bekliyorum.  9 Haziran Pazar günü Çatalmeşe Mesire Alanı, Belgrat ormanlarında olacak. Geldikleri zaman Bahçelievler Belediyesinde piknik alanı yazan otobüsüne binsin. Orada olacağız. Amacımız kültürümüzü yaşamak sağduyulu davranmalarını bekliyoruz. Kırılmadan, gücenmeden hep beraber kardeşlik ortamında pikniğimizi yaşayacağız” dedi.

DEMİRBAĞ: BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZ GELSİNLER

Başkan Demirbağ, “Piknik olayı olduğu için, seçim sürecine de girdik. Bu seçim sürecinde hem milletvekillerimiz, belediye başkanımız, kaymakamımız, sanatçılarımız olacak. Dernek başkanlarımız olacak. Ama dersek ki %99’u olacak. Yanlış olur. Elazığ’a giden insanlarda oldu. Mühim olan gönül birliği ile bunu paylaşıp yaşamak. İnanıyorum ki dışarıdan gelen, katılım sağlayan hemşehrilerimle, en büyük sevgiyi yaşatacağım. Bütün hemşehrilerimiz gelsinler. Türküleri beraber söyleyelim” diye kaydetti.