Petekler takıldı, Tesisatlar evin içine çekildi.

Ancak Doğalgaz kutuları hala evlerinin önüne gelmedi.

Harput Mahalle sakinleri ise, “Kışın soba yakmaktan zorlanıyoruz” dedi, “Artık Yaşlandık” diye dert yandı.

“DOĞALGAZ BİZİM DE HAKKIMIZ”

Harput mahalle sakinlerinden bir vatandaş ise doğal gazın olmamasından şöyle yakındı: “Doğal gazımızı olmalı. Hakkımızdır. Herkesin doğalgazı var bizim neden yok. Yaşlıyız. Sobayı yakamıyoruz. Eşimin de elleri titriyor. Bir sobayı silkeleyemiyoruz. Bu yüzden akşama kadar dövüşüyoruz.”

   

“BİRKAÇ DEFA DİLEKÇE YAZDIM, HALA DOĞAL GAZ VERİLMEDİ”

Harput mahallesinin bir başka sakini de doğalgazın kimi vatandaşlara verilip kimi vatandaşlara verilmediğini söyleyerek, “Bu mahallede çoğu kişi doğal gaz almamış durumda. Ben de dahilim. Bu mahallede bazı vatandaşlara neden doğalgaz verilmedi? Bu konuda belediye birkaç defa dilekçe yazdım. Dilekçeleri doğal gaz şirketine götürdüm. Bana valilikten dilekçe getirin, dediler. Ben o dilekçeyi de getirdim. Gelip baktılar ama hala doğal gaz verilmedi” dedi.

“DOĞALGAZ BURAYA GELMİŞKEN BİZ NİYE YARARLANAMIYORUZ?”

Doğalgazın gelmemesinden şikayetçi olan mahalle sakini sözlerine şöyle devam etti: “Biz yaşlıyız. Yapamıyoruz. Soba yakamıyoruz. Biz burada ömür boyu soba mı yakacağız. Bu şekilde olmuyor. Soba kaldırıp, indiremiyoruz. Doğalgaz buraya gelmişken biz niye yararlanamıyoruz? Biz de yararlanalım. Doğalgazın olması bizim için çok iyi olacak.”

“EŞİT DAVRANSINLAR”

Mahalle sakinleri yetkililere seslenerek şunları söyledi: “Muhtarımızdan, yetkililerden doğalgazın gelmesini bekliyoruz. Soba sıkıntısı var. Çok zor. Doğalgaz verilirse çok memnun oluruz. Eşit olarak davransınlar. Kimi kişilerin doğalgazı var kimilerinin yok. Böyle olmaz. Bu haktır.”

“KESİNLİKLE MUHTARIN BÖYLE BİR YETKİSİ YOKTUR”

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat ise, “Herkes benden biliyor” dedi ve şöyle konuştu: “Harput’un 3’te 2’sine doğalgaz verildi, 3’te 1’ine doğalgaz verilmedi. Şu anda doğalgaz kutusu bırakılan evlere mutlaka doğalgaz çekiliyor. Evine doğalgaz kutusu gelen her vatandaş bu nimetten mutlaka yararlanacak. Bu insanlar yaşlı insanlar. Harput’ta yaşlılar 70’in üzerinde yaşlılar. Doğalgaz nimetinden hepimiz yararlanalım diyoruz ama bazı evlere maalesef verilmemiş. Bu durumu da muhtardan biliyorlar. Muhtar bize vermedin. Bazı kişilere verdin bana vermedin diyor. Kesinlikle muhtarın böyle bir yetkisi yoktur. Sadece talebimiz üzerine Harput’a doğalgaz gelmiştir. Biz bu anlamda giden valimize, Elazığ Belediye Başkanına sonsuz teşekkür ediyoruz. Burada hakikaten güzel bir şey oldu. Harput’un kalkınması anlamında da bu bir katkı sağlayacaktır. Ama buradaki doğalgazı olmayan arkadaşlar kendilerinin üvey evlat muamelesi gördüklerini söylüyor.”

“HEM BİZİ BU DERTTEN KURTAR, HEM DE VATANDAŞI BU ÇİLEDEN KURTAR”

Ardından, “Tüm Harputlular adına valimizden destek istiyoruz” dedi, Aksa’ ya seslendi: “Doğalgaz çekilmemiş 15 eve yakın ev var. Bu evlere de 2017 yılının sonuna kadar doğalgaz çekilirse bu vatandaşlarda evlerine doğalgaz hattını çekmiş olur. Bu sıkıntıdan da kurtulmuş olurlar. Bu bizim için önemli bir sıkıntı. Muhtar bizimle niye ilgilenmiyorsun, diyorlar. Biz kendileri ile her türlü yola düştük, ilgilendik ama yapılacaklar benimle ilgili değil Aksa ile ilgili. Aksa doğalgaz çekmedi. Biz Aksa’dan rica ediyoruz. Gelip buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidersinler. Şu anda Harput’a gelen doğalgaz ile ilgili evlerin hemen hemen 200 tanesinde kutu varsa bunların 100 tanesi kutusunu çekti. İç tesisatlarını çekmeye başladı. Eski veya yeni ev olsun bütün vatandaşlar çekti. Doğalgaz kutusunu sen buraya getirip yerleştirdin ama en azındna sana da bir para dönmesi lazım getirip kutuları bırak. Hem bizi bu dertten kurtar, hem de vatandaşı bu çileden kurtar. Buradan özellikle bütün yetkililere sesleniyoruz. İnşallah kısa zamanda bu sorun çözülür.”