Ailesi ilkokuldan sonra okutmadı, hayatını ev hanımı olarak sürdürdü.

Bir yandan yemek hazırlayıp ev temizliyor.

KURT: ŞİİR YAZMAYA ÇOCUKLUĞUMDA BAŞLADIM

Elazığlı ev hanımı Leyla Kurt, “Şiir yazmaya çocukluğumda başladım. Çocukken dinlediğim şarkılar beni çok etkilerdi. Okuma yazmayı öğrendikten sonra şiirler yazmaya başladım. Yunus Emre’nin şiirlerini çok severdim. Babam bizlere şiir kitapları çok alırdı, evde hep okurdum” dedi.

KURT: İLK ŞİİRİMİ ÖĞRETMENİME HEDİYE ETMİŞTİM

Ev Hanımı Kurt ise, “Çocuk olmama rağmen diyordum, sevgi, aşk ne demek? Nasıl bir duygu, nasıl bir şey bu hep böyle kafamda kurgulardım. Sonra şiir yazmaya başladım. İlk okul öğretmenime yazmıştım. İlk bahar şiiriydi, Öğretmenime hediye etmiştim ilk şiirimi, şiir yazmaya başladığımda hep gizli gizli yazardım. Çekindiğim için bilmiyorum ama belki gençliğin verdiği bir şeydir” diye konuştu.

KURT: KENDİLERİNDE MEDENİ CESARETLERİ OLSUN

Bayanlara seslenerek “Kendilerinde medeni cesaretleri olsun” diyen Leyla Kurt, “Şu anda şiirlerimi vezin ölçüsüyle yazıyorum. Ben ev hanımı olduğum halde şiir yazmaya devam ettim. Ve eserlerimin sahibi oldum. Allah’a şükür iki eser sahibi oldum. Buradan bütün bayanlara seslenmek istiyorum; kendilerinin medeni cesareti olsun. Kendilerine ait bir eser bıraksınlar. Eğer kitap çıkaracak kadar şiirleri varsa bunu değerlendirsinler. Kitap yazmaya karar verdiğim zaman etrafımdan çok olumlu tepkiler almadım. Hani bunun iyi olmayacağını söylediler. İşte ne söylerler gibisinden ama ben hiç yılmadım onları dinlemedim. Karar verdiğim gibi kitaplarımı çıkardım. Sonradan da beni desteklediler. Baktılar olumlu tepkiler aldım. Sonrasın da gurur duyuyoruz dediler en başta karşı çıkanlar sonradan gurur duyduklarını söylediler.