Elazığlı kadınlar,5 metrekarelik alanda Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Bilengül Varol'un açtığı el işi yapımı kursuna katılarak, ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri ürünleri sosyal medya hesapları üzerinden yurt içi ve yurt dışına satarak para kazanıyor. 

Ürünlerin Malzemelerini kendi imkanları ile alan kursiyerler hafta içi her gün gittikleri kurslarda ürettikleri çanta, hediyelik eşya, kolye, üzerlik Geri dönüşüm ürünlerinden hediyelik eşyalar, gibi ürünleri gelen talepler doğrultusunda hem il ve ilçelerinde hem de sosyal medya üzerinden yurt dışına satma şansı yakalıyor. 


Kursiyerler sosyal medya hesapları üzerinden aralarında Almanya, Avustralya, Hollanda, Norveç, İsviçre ve Ukrayna'nın bulunduğu çeşitli ülkelere el birliği ile yaptıkları ürünlerin satışını gerçekleştiriyorlar. 

VAROL: İNSANLARIN İÇİNDE OLANLARI ORTAYA ÇIKARMAYI DÜŞÜNDÜM

Bilengül Varol, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce yaşadığı Kültür mahallesinde kırsal kesimden göç etmiş, sosyoekonomik düzeyi düşük ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlaması amacıyla kurs açtığını belirterek, “İşimi severek yapıyorum. Kendi mahallemde kurs yerimi ayarladım. Hem kendi çevreme faydalı olmak için hem de insanların içinde olan şeyleri ortaya çıkarmayı düşündüm. Evde oturmakla zaman geçmiyordu, klasik bir yaşantımız vardı. Bunu yenmeye çalıştım. Ailemin de desteğiyle Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak göreve başladım” dedi.

VAROL: TİCARETİ CANLANDIRMIŞ OLUYORUZ

İki yıldır hizmette olduklarını ve bugüne kadar çok büyük yol kat ettiklerini söyleyen Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Bilengül Varol, “Her kesimden gelen öğrencilerimiz var, çok uzaktan gelen öğrencilerimiz var. Bunlar yaptıkları ürünlerle dış ülkelere kadar sipariş alıp gönderebiliyorlar. Yaptıkları ürünlerinden dolayı aile bütçelerine katkıda bunuyorlar. Aynı zamanda biz bu ürünlerimizi topluca getirtmeye çalışıyoruz. Siteden ben geçen sene şubat tatilinde Ankara’ya gittim, orada anlaştım, çıkrıkçılar çarşısında. Topluca malzeme getirttik. Bu yaptığımız malzemeleri, ürünleri gönderdiğimiz zaman ticareti canlandırmış oluyoruz, biz kendimiz burada hazırlıyoruz kargoyla gidecek gruplara rahat giriyoruz. Eşimize ailemize yardımcı oluyoruz. Evlatlarımızın en azından okul masraflarını bile bizler karşılamış oluyoruz” diye kaydetti.

KURSİYER: BURADA KENDİMİ DAHA ÇOK TOPARLADIM

Kursiyerlerde, ev ekonomilerine katkının yanında kendileri için kursun terapi imkanı sağladığını da söyleyerek, “Kendimi daha iyi hissedebilmem için arkadaşlarımın desteğiyle buraya katıldım. Burada hem ruhen hem bütçe olarak burada kendimi daha çok toparladım. Yaptığım işleri yurtdışına göndererek ev bütçesine katkım oldu. Bunları yapmaktan çok zevk alıyorum” ifadelerini kullandı.

HABER:KEVSER ÖZ