Daha önce Karabük Valiliği görevini başarılı bir şekilde yürüten ve ardından 21 Haziran tarihinde yayımlanan kararname ile Şırnak’a atanan hemşerimiz Mehmet Aktaş, doğup, büyüdüğü toprakları unutmuyor.

Fırsat buldukça memleketinin havasını solumaya gelen Aktaş” Şırnak ülkemizin çok müstesna yerlerinden biri. Tabi bir taraftan terör ile mücadele söz konusu. Bölücü terörü çok yakın bir zaman da hem Şırnak’ın hem de Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. Çok ciddi çok köklü mücadele veriliyor orada. Allah’ın izni ile terör hem o bölgenin hem de Türkiye’nin kaderi olmaktan çıkacak” diye ifade etti.

Şırnak’ta büyük bir imarın söz konusu olduğunu ifade eden hemşerimiz Vali Aktaş, “ Terör örgütünün yerleştirdiği bombalar nedeniyle büyük oranda  bir yıkım da meydana geldi. Terör olayı oradan kalktıktan sonra devlet orada büyük bir imar hareketine girdi. Hem alt yapıda hem de üst yapı da çok büyük bir çalışma var. İnşallah Şırnak beş altı aya, önümüzdeki sene 2018 çok daha modern çok daha güzel bir şehir olarak ortaya çıkacak” dedi.

“Aklımızı gönlümüz Elazığ’da” diyen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, “ Elazığlı olmaktan biz gurur duyuyoruz. Gerçekten Elazığ hem insan yapısı ile şehircilik anlayışı ile, kültürü ile geleneği ile, tarihi ile Türkiye’nin öne çıkmış şehirlerinden bir tanesidir, Ben yakın zamanda yaklaşık 25 yıldır görev yapıyorum. Türkiye’nin birçok yerinde kaymakam olarak çalıştım. Valilik yaptım. Yine Ankara’da çalıştım. Herkes beni Elazığlı olmaktan dolayı ayrı bir sempati beslediği gördüm. Bir Elazığlı olmak  avantajdır. Ben bu avantajı hep kullandım. Hem bunu hissettim. Dolayısıyla gönlümüz ve ruhumuz hep Elazığ ile birlikte. Tabi Elazığ her geçen sene büyüyor gelişiyor. Hem ekonomik olarak hem de şehircilik anlamında hep gelişen bir şehir. Eğitim sağlık diğer kamu hizmetleri yönüyle hep önde olan bir ildir” diye belirtti.

İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarında Desen Mobilyanın misafiri olan Aktaş, “ Fuarlar o faaliyet alanın da o sektörde belirli bir seviyenin üstüne çıkıldığının bir ifadesidir. Şehrin ekonomisine istihdamına çok büyük katkı olan organizasyonlardır. Bu noktada Elazığ da böyle bir fuarın düzenlenmiş olması gerçekten büyük bir mutluluk. İnşaat ve mobilya fuarı için düşünülmüş, organize edilmiş. Ben bütün bu organizasyon da emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar şehrin gelişmesine ekonomisine kalkınmasına çok büyük katkısı olan organizasyonlardan. İnşallah bunların devamı gelir diyoruz” açıkladı.

Vali Aktaş, Şırnak’ta devam eden yapılaşmaya Elazığ’da katkısı olacağını ifade ederek “ Bu fuar inşaata ve mobilya fuarı. Şırnak’ta şuna da çok büyük bir imar söz konusu. Şırnak’ta 10 bin konut ve işyeri yapılıyor. TOKİ tarafından. Yine çevre ve şehircilik bakanlığının destekleri iel. Yine büyük bit ima faaliyeti var.  Bu inşatların yapılması sürecinde Elazığlı inşaat firmalarımızın Şırnak’a davet ediyorum” dedi.

Ankara’da gerçekleştirilen Elazığ tanıtım günlerini de değerlendiren Vali Aktaş; tanıtım günlerinde şehrin farkını ortaya koyduğunu kaydetti.