Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu tarafından 31 Temmuz-4 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Uluslararası Avrasya Balkan Açık Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda ilimiz ve ülkemiz adına ringe çıkan Elazığlı sporcumuz Lara Pınar Avcı, Balkan Şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.

Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde sanda ve taolu branşlarında yapılan müsabakalarda 11 ülkeden yaklaşık 575 sporcu ringe çıktı.

15 Temmuz şehitleri anısına yapılan şampiyonada 45 kilogramda mücadele eden Elazığlı Milli Sporcumuz Lara Pınar Avcı, final maçında karşılaştığı rakibini nakavt ederek Avrasya Balkan şampiyonu oldu.

“ALLAH’IN İZNİYLE BU BAŞARILARIMIZIN DEVAMI GELECEK”

Şampiyonayla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Temsilcisi Tarkan Yılmaz, Lara’nın elde ettiği bu başarıdan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, bu başarıların devamı geleceğini belirtti. Şampiyona öncesi kendilerine destek verenlere de teşekkürlerini bildiren İl Temsilcisi Yılmaz; “Elazığımız ve bizim için guru verici bir başarı.  Allah’ın izniyle bu başarılarımızın devamı gelecek. Bizlere bu konuda destek olan Elazığ belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüze ve ilimiz yerel medyasına teşekkür ederim” dedi.