Elazığ’ın yetiştirdiği başarılı bürokrat Nihat Büyükbaş, yeni bir göreve getirildi.

Başarılı çalışmalara imza atan Nihat Büyükbaş, düzenlenen yemek ile görevi Mahmut Ağırman’dan devraldı.

Elazığ’da Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde önemli çalışmalara imza atan, bu başarısı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcılığı görevine getirilen şehrin takdir edilen ismi Büyükbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Teşkilatı Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği görevine başladı.

NİHAT BÜYÜKBAŞ KİMDİR?

1960 yılında Elazığ’da doğan Büyükbaş, İlk ve ortaöğrenimimi Elazığ’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesini bitirerek mesleğe sınıf öğretmeni olarak başladı.

Öğretmenliği sırasında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi-Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği bölümünü tamamladı.1993 yılında Eğitim Müfettişi olarak atandı. Müfettişliği süresince Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümünde “Özel Dershanelerin Türk Eğitim Sistemindeki Yeri ve Denetimi” konulu teziyle Yüksek Lisansımı tamamladı.

Aynı üniversitede iki dönem “Eğitim Yönetimi” derslerine öğretim görevlisi olarak girdi. Eğitim Yönetimi, Öğrenme Yöntemleri, Toplam Kalite Yönetimi, Eğitimde Kalite konulu çok sayıda kurs, seminer ve hizmet-içi eğitimler aldı. “Toplam Kalite Yönetimi” il formatörlüğü yaptı. Görev yaptığı illerde tüm eğitim çalışanlarına ve diğer kamu çalışanlarına “etkili yönetim, etkili liderlik, öğrenme yöntemleri, mesleki etik, kaliteli eğitim” vb. konularda, kurs, hizmet-içi eğitim ve seminerler verdi.

2003 yılında atandığı Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 2012 Şubat ayına kadar sürdürdü. İl Müdürlüğü süresince, ilinin eğitim göstergelerinin ülke ortalamasının üzerine çıkarılmasında etkili liderlik yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde “Elâzığ Eğitim Tarihini” ülke arşivlerini araştırılarak kitap haline getirilmesini sağladı.

“Elazığ Okuyor” adlı okuma alışkanlığını yaygınlaştırma projesini iki yıl yürüterek, ülke geneline yayılmasında aktif görev aldı. Aynı dönemde il genelinde değerler eğitimi kapsamında “İyilik Projesi” yürüterek, Fırat Üniversitesi işbirliği ile yaklaşık 100 bilim adamının katıldığı “İyilik Sempozyumu” düzenleyerek sunulan bildirileri kitap haline getirilmesine vesile oldu.

Avrupa Birliği ülkeleri ve Azerbaycan’da çeşitli projeler kapsamında çalışma gezilerine katıldı. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliğine atandı.

2013 tarihinden bu yana Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten Büyükbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Teşkilatı Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği atandı.

Medya Grubumuz olarak, Elazığ’ın değerli bürokratı Büyükbaş’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.